ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τριήμερο Πολιτισμού στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο πολιτιστικός Σεπτέμβριος συνεχίζεται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τρεις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις και μία συναυλία, που θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της πόλης μας.

Στο επίκεντρο του κόσμου της καλαθοσφαίρισης βρέθηκε για τρεις ημέρες ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στο επίκεντρο του κόσμου της καλαθοσφαίρισης βρέθηκε για τρεις ημέρες ο Δήμος μας, με το FIBA Varkiza Lite Quest by Greece 3×3, «Road to Doha».

Μικρά παιδιά, έφηβοι αλλά και επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές (100 ομάδες, 520 αθλητές) όχι μόνο διασκέδασαν και αθλήθηκαν αλλά, ιδίως οι μικροί αθλητές, έμαθαν τις αρχές του "ευ αγωνίζεσθαι".

Aκόμα μία ανθρωπιστική αποστολή για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Aκόμα μία ανθρωπιστική αποστολή για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας ξεκίνησε για την Θεσσαλία σήμερα το πρωί. Νερό, ξηρά τροφή, καθαριστικά, βρεφικά είδη κ.α. συνολικού βάρους 5 τόνων, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές του Βόλου και του Νοτίου Πηλίου.

Τριήμερο Μνήμης στις αλησμόνητες πατρίδες 15, 16 και 17/9 Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά την επιτυχία των επτά προηγούμενων φεστιβάλ τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 25.000 άτομα, διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά, εκδηλώσεις μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό, με τίτλο «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας – Ημέρες Μνήμης» στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Βάρκιζα-Ντόχα, μια μπάλα δρόμος στο FIBA Varkiza Lite Quest by Greece 3x3

Για τρίτη χρονιά στη σειρά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βάρκιζα για το ομορφότερο και το πιο συναρπαστικό παιχνίδι του μπάσκετ. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τη Greece3x3, διοργανώνει και φιλοξενεί το συναρπαστικό Τουρνουά «FIBA Varkiza Lite Quest by Greece 3x3».

Μαζεύουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Θεσσαλίας στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

  Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μαζί με το Κέντρο Κοινότητας της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ενώνουν τις δυνάμεις του με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και συμμετέχουν στη δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας, που δοκιμάζεται. H δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00, στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από την πλημμύρα στις 6-7 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενημερώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων των πολιτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2023, και είναι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης (ΚΥΑ ΦΕΚ 1699/Τ Β΄/2019) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Με άρτια προετοιμασία και υψηλού βαθμού επιχειρησιακή ετοιμότητα αντιμετώπισε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel»

Η κακοκαιρία «Daniel» έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρά το γεγονός πως το αρμόδιο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προέβλεπε ήπια φαινόμενα στην περιοχή μας.

Ένας Σεπτέμβρης γεμάτος πολιτισμό στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 Ένας πλούσιος πολιτιστικός Σεπτέμβριος έρχεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από 8 έως 30 Σεπτεμβρίου, με σημαντικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, μοναδικές συναυλίες του σύγχρονου αλλά και του κλασσικού ρεπερτορίου.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το ενδεχόμενο να πλήξει την περιοχή το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται στη χώρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Χιρόνας

Η θεατρική ομάδα «άλλη πλευρά» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιλέχθηκε και συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Χιρόνας / Girona International Amateur Theatre Festival (FITAG), στην Ισπανία. Η συμμετοχή της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας του Δήμου με τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» στο φεστιβάλ της Χιρόνας αποτελεί μια σπουδαία διάκριση, που σηματοδοτεί το σημαντικό πολιτιστικό έργο πού γίνεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ένα μεγάλο έργο δενδροφύτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ένα μεγάλο έργο δενδροφύτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο μας.

Υπέροχη η βραδιά με τη Μπέσυ Αργυράκη στο δημοτικό θέατρο Βέμπο στην Βούλα

Η αξεπέραστη Μπέσσυ, η αιώνια έφηβη, η τραγουδίστρια της χαράς μας χάρισε μία υπέροχη βραδιά στο δημοτικό θέατρο Βέμπο στην Βούλα, θυμίζοντας στους παλαιότερους και μαθαίνοντας στους νεότερους, πως γινόντουσαν τα εκπληκτικά πάρτυ μιας ανεπανάληπτης εποχής.

Συναυλία της Μπέσσυς Αργυράκη την Κυριακή 27 Αυγούστου στο Θέατρο Βέμπο

 Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Τμήμα Πολιτισμού διοργανώνουν συναυλία με τη Μπέσυ Αργυράκη «ΚΟΡΜΙ ΚΙ ΑΛΑΤΙ» την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 21.00, στο Θέατρο Βέμπο (Δ.Ε. Βούλας). Μαζί της ο ταλαντούχος ηθοποιός Τόλης Παπαδημητρίου που εκτός από τραγούδια που θα ερμηνεύσει με την Μπέσσυ, θα έχει και ένα δεκάλεπτο standup comedy.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προστατεύει το περιβάλλον και τις παραλίες μας μέσω ψηφιακής εφαρμογής

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενθάρρυνση της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Whywasteme, υποστηρίζει την πρώτη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα, που προσωποποιεί τις προσπάθειες προστασίας του ελληνικού παράκτιου περιβάλλοντος, δίνοντας κίνητρα για την χωριστή συλλογή πλαστικών και αλουμινένιων συσκευασιών στις ακτές του Δήμου.

Ακόμα μία δεξαμενή νερού για ανεφοδιασμό ελικοπτέρων πυρόσβεσης τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Νέα δεξαμενή νερού χωρητικότητας 52 τόνων για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης τοποθετήθηκε στο Λόφο Πευκωτό, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης μεταξύ των τριών δημοτικών ενοτήτων, της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό αντίστοιχων δεξαμενών στην πόλη μας σε τέσσερις.

Καινοτόμος δράση Νομικής Πληροφόρησης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Κέντρο Κοινότητας, υλοποίησαν καινοτόμο δράση Νομικής Πληροφόρησης στις 10/07/2023, σε συνεργασία με το «Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων» του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, με ομάδα στόχο όχι μόνο τους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας αλλά και όλους τους πολίτες του Δήμου μας.

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ΚΕΠ Βάρης λόγω εργασιών ανακαίνισης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενημερώνει το κοινό ότι στο πλαίσιο του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και λόγω των εργασιών ανακαίνισης του εξοπλισμού του, το ΚΕΠ Βάρης θα βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας. Οι εργασίες ανακαίνισης θα διαρκέσουν 15 ημέρες.

Αναβάλλονται λόγω καύσωνα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν τις ερχόμενες ημέρες, η θεατρική παράσταση «Ψύλλοι στα αυτιά» του Φεϊντόπου είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 22 Ιουλίου καθώς και η συναυλία με τη Μπέσυ Αργυράκη «ΚΟΡΜΙ ΚΙ ΑΛΑΤΙ» που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 23 Ιουλίου αναβάλλονται.

Νέα ανακοίνωση για κλιματιζόμενους χώρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Λαμβάνοντας υπόψη το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας μας, ο  Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρατείνει τη λειτουργία τον κλιματιζόμενων χώρων για τη φιλοξενία και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έως  την Παρασκευή 28 Ιουλίου το βράδυ.