ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«𝗖𝗟𝗜𝗠𝗔𝗧𝗛𝗢𝗡» στο Λαύριο: Ένα συνέδριο ιδεών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει το «Climathon», ένα διήμερο Συνέδριο ιδεών, με βασικό στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή.

5 + 2 λόγοι που βγάζουν Λουκά από την πρώτη Κυριακή

Οι πέντε λόγοι αφορούν τον ίδιο τον Δημήτρη Λουκά και την παράταξή του :

1.H αντίληψη ότι ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα του Δήμου, που εδραιώθηκε μέσα από τη συνεργασία μεταξύ Δημήτρη Λουκά, Κώστα Λεβαντή και Σταύρου Κρητικού. Οι τρεις παρατάξεις με πρωτοφανή ωριμότητα παραμέρισαν τα μικροπαραταξιακά οφέλη και ομονόησαν για να υπερασπιστούν το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Βλέπουν δηλαδή το δάσος και όχι το μικροπαραταξιακό τους δεντράκι και αυτό τους το αναγνωρίζουν οι δημότες.

2.Το τεράστιο έργο που πραγματοποιήθηκε λόγω αυτής της συνεργασίας. Μιλάμε για έργα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Κι εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται απλώς για έργα καθημερινότητας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, αλλά και για έργα εμβληματικά που προσθέτουν σημαντική υπεραξία στην αναπτυξιακή και πολιτισμική ταυτότητα του Δήμου

3.Το νέο πρόγραμμα για την προσεχή πενταετία που ολοκληρώνει την ταυτότητα του Δήμου: ένας σταθερός άξονας που τέμνει τις προσδοκίες της ανάπτυξης με τις απαιτήσεις προστασίας του περιβάλλοντος και στρατηγικής αναβάθμισης του λιμανιού ώστε η Λαυρεωτική να αναδειχθεί σε δήμο- ηγέτη της Ανατολικής Αττικής

4.Η ηγετική ομάδα, όπως αναδεικνύεται μέσα από ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο, που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου. Η εμπειρία και η φρεσκάδα, η επιστημονική κατάρτιση και η γνώση, η πολυσυλλεκτικότητα και η στιβαρότητα είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του αξιόμαχου υλικού. Όποια άλλωστε σύγκριση με τα αντίπαλα ψηφοδέλτια είναι σα να μπαίνεις στο γήπεδο με 10 γκολ από τα αποδυτήρια.

5.Η στήριξη, έμμεση και άμεση, από μείζονες πολιτικές δυνάμεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που βλέπουν στο πρόσωπο του Δημήτρη Λουκά και των συνεργατών του μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και ενωτική διοίκηση.

Οι άλλοι δύο λόγοι αφορούν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

1.Η κυρία Κουλουβράκη, η οποία ως πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, υπήρξε τόσο ελάχιστη, σχεδόν ανύπαρκτη, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να την αλλάξει. Τα περί παραίτησής της είναι μυθεύματα. Η αδυναμία της να συνεισφέρει τα ελάχιστα σε έναν Οργανισμό, μαρτυρά τη συνολική ανεπάρκειά της σε ζητήματα διοίκησης, οργάνωσης και υλοποίησης στοιχειώδους έργου.

Η ίδια θεωρούσε ότι μετά την αποτυχία της στην Προεδρία του ΟΛΛ, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της θα αναγκάσει τον Λουκά να διαπραγματευθεί μαζί της και να την εντάξει στην ομάδα του, με ενισχυμένο ρόλο. Απέτυχε και σε αυτό το στόχο, αφού ο Λουκάς ούτε που ασχολήθηκε με έναν άνθρωπο, τον οποίο γνώριζε από το παρελθόν και διακρίνεται για την αστάθειά του, την αδυναμία του να προσφέρει έργο, την αναξιοπιστία του και το έλλειμμα στην εξυπηρέτηση συλλογικών στόχων.

Άλλωστε η φτώχεια του ψηφοδελτίου της, το οποίο και έκλεισε με τη συμμετοχή πολλών μεταδημοτεύσεων της τελευταίας στιγμής, αποδεικνύει την ελάχιστη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι συνδημότες της στο πρόσωπό της

2.Η κυρία Αρετούσα Μακρή, η οποία είναι μια διαφορετική περίπτωση. Υποτίθεται ότι συνένωσε τρεις παρατάξεις. Η αλήθεια είναι ότι απλώς ενέταξε από την παράταξη του Σταύρου Ιατρού δύο υποψηφιότητες, χωρίς βεβαίως τον ίδιο. Ενώ ο Κώστας Αθανασίου δεν είχε παράταξη, ως μονάδα εισήλθε στην παράταξη της. Την ίδια στιγμή όμως από την παράταξη έφυγε το βαρύ πυροβολικό ο κ. Ρόζης, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Χαρδαλιά.

Η αλήθεια είναι ότι στη Δ.Ε Κερατέας ίσως υπήρχε ο χώρος για την ανάδειξη ενός νέου προσώπου, η επιμονή όμως της κ Μακρή να ηγηθεί βούλιαξε από νωρίς κάθε τέτοια δυνατότητα.

Ο Δημήτρης Λουκάς συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της παράστασης νίκης από την πρώτη Κυριακή. Θέλει όμως δουλειά. Κυρίως να κατέβει στις τοπικές κοινωνίες, να επικοινωνήσει το έργο του και τις στρατηγικές του δεσμεύσεις για την επόμενη πενταετία.

Ο εφησυχασμός και η υπερ-βεβαιότητα είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι στις εκλογές. Θαρρούμε ότι το ξέρει καλά αυτό ο Δημήτρης Λουκάς και δε θα υποπέσει σε λάθη του παρελθόντος. Το παρακολουθούμε. Μέχρι στιγμής η Λαυρεωτική φαίνεται ότι το τελειώνει το παιχνίδι στις 8 Οκτωβρίου.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel, στο Δήμο Λαυρεωτικής

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel

Ξεκίνησαν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων έξω από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Ξεκίνησαν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων έξω από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συναυλία για τα 33 χρόνια της Δημοτικής Χορωδίας Κερατέας

Η Δημοτική Χορωδία Κερατέας γιορτάζει τα 30+3 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς της στον μουσικό πολιτισμό του τόπου, με μια επετειακή συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας.

Έναρξη απογευματινών δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο Δήμο Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοινώνει την έναρξη απογευματινών δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα των μαθητών που διαμένουν στον Άγιο Κωνσταντίνο και τις Εργατικές Κατοικίες.

Δήμος Λαυρεωτικής: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης προχωρά ο Δήμος Λαυρεωτικής, θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, τροφίμων και ρουχισμού και καλεί τους πολίτες να δείξουν –για μια ακόμη φορά- την ευαισθησία και τον ανθρωπισμό τους στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης!

Το πρόγραμμα των αγιασμών που θα τελεστούν στα σχολεία του Δήμου Λαυρεωτικής

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές όλης της χώρας. Ακολουθεί το πρόγραμμα των αγιασμών που θα τελεστούν στα σχολεία του Δήμου μας.

Αδιανόητα πράγματα στην Κερατέα: Ρομά πήραν με τις πέτρες και επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν φωτιά!

Την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη δεύτερη είσοδο της Κερατέας, δίπλα σε καταυλισμό Ρομά, έσπευσαν να θέσουν υπό έλεγχο πυροσβέστες και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής, ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταστάσεις απειλητικές για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Πανσέληνος στο Σούνιο με συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα - Μεταφορά του κοινού με πούλμαν από το Λαύριο στο Σούνιο

Πανσέληνος στο Σούνιο με συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα - Μεταφορά του κοινού με πούλμαν

Ξεκινούν καθαρισμοί δασικών εκτάσεων στο Δήμο Λαυρεωτικής

Μετά από πιέσεις του Δήμου μας και σε συνεννόηση με τον εξωραϊστικό σύλλογο του Αγ. Γερασίμου ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα καθαρισμοί δασικών εκτάσεων (περίπου 1.000 στρεμμάτων) που είναι σε επαφή με οικίες στον Αγ. Γεράσιμο, Πάνορμο και στο Λιμάνι Πασά δημιουργώντας έτσι μια αντιπυρική ασπίδα προστασίας τους.

Τρομακτικό τροχαίο στη Λεωφόρο Λαυρίου με έξι τραυματίες

Γιατρός από τη Συρία με τη σύζυγό του, τα δύο τους παιδιά και δύο ακόμα φίλους ήταν μέσα στο όχημα που συγκρούστηκε με φορτηγό

Θρίλερ στην Κερατέα: Εντοπίστηκε σορός άνδρα στην Κακιά Σκάλα

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ενώ ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ παρέλαβε την σορό και τη μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας Λαυρίου με τίτλο "Θυμόμαστε το Μάνο" σήμερα, Σάββατο 5/8 στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σας προσκαλούν στην καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας Λαυρίου με τίτλο "Θυμόμαστε το Μάνο", που θα πραγματοποιηθεί

Συναυλία του νεανικού συγκροτήματος 𝗞𝗜𝗡𝗚𝗦 το Σάββατο 5/8 στην Κερατέα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σας προσκαλούν στη συναυλία του νεανικού συγκροτήματος 𝗞𝗜𝗡𝗚𝗦

 Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Ο Παντελής Θαλασσινός σήμερα, Παρασκευή 4/8 στο θέατρο ΑΚΕΛ, στο Δήμο Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σας προσκαλούν στη συναυλία «Καλοκαίρι μυροβόλο, γαλανό χρυσό» όπου η Παιδική – Νεανική Χορωδία, η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Λαυρεωτικής υποδέχονται τον Παντελή Θαλασσινό

Θέατρο Σκιών "Ο Καραγκιόζης και ο κατά φαντασίαν ασθενής" σήμερα, Πέμπτη 3/8 στο Θεατράκι Δροσοπούλου στην Κερατέα

Θέατρο Σκιών "Ο Καραγκιόζης και ο κατά φαντασίαν ασθενής"

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην Κερατέα

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην Κερατέα στην οδό Δημάρχου Αριστοτέλη Μπότση (Λεωφ. ΝΑΤΟ) με στόχο να ολοκληρωθούν το συντομότερο!

Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κερατέας με τον Διονύση Τσακνή σήμερα, Τετάρτη 2/8

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σας προσκαλούν στη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κερατέας με τον μοναδικό ερμηνευτή και συνθέτη Διονύση Τσακνή, που θα πραγματοποιηθεί

Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου «Ένας ουρανός μ΄ αστέρια» σήμερα, Δευτέρα 31/7 στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σας προσκαλούν στη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου «Ένας ουρανός μ΄ αστέρια» που θα πραγματοποιηθεί