ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντώνης Μυλωνάκης: Οχι στη λειτουργία του ΧΥΤΥ / ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Ο αγώνας για το οριστικό τέλος στη λειτουργία του ΧΥΤΑ / ΧΥΤΥ στο Γραμματικό θα συνεχιστεί.

Μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και τη Δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε και θα κερδίσουμε τον αγώνα αυτό που είναι αγώνας ζωής και θανάτου για τη ζωή των παιδιών και των εγγονών μας. Η ρύπανση που θα επέλθει αν λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό για το έδαφος, για τον υδροφόρο ορίζοντα και για ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή θα είναι καταστροφική και μη αναστρέψιμη.

Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα που ξεκίνησα σαν βουλευτής της περιοχής το 2020 με καταγγελίες και επίκαιρες ερωτήσεις στους συναρμόδιους υπουργούς στην ολομέλεια της βουλής θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους και τώρα από την περιφέρεια - αν οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα με τιμήσουν εκ νέου με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου που θα κατέβω σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ του Νίκου Χαρδαλιά.
ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ / ΧΥΤΥ στο Γραμματικό"

Αντώνης Μυλωνάκης

Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής

ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ | Νίκος Χαρδαλιάς

1_cc4ea.jpeg

1_95968.jpeg

1_63fd3.jpeg

1_69c48.jpeg

Ο Στίγκας διαγράφει από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών τους Δημητροκάλη Ιωάννη, Κατσιβάρδα Χαράλαμπο και Κόντη Ιωάννη

Στη διαγραφή τριών βουλευτών των Σπαρτιατών προχώρησε ο πρόεδρος του Κόμματος Βασίλης Στίγκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Στίγκας,  είχε καταγγείλει εξωκοινοβουλευτικά κέντρα «Greek Mafia ή Δον Κορλεόνε», υπονοώντας τον Ηλία Κασιδιάρη, που καθοδηγούν τους βουλευτές, διέγραψε τους βουλευτές Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

1_eef07.jpeg

Νωρίτερα είχε καταγγείλει:

«Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Στίγκας σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τις πυρκαγιές.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και ποτε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

Οταν ο κ. Στίγκας τιμάει τον αντιναζιστικό αγώνα στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, κάποιοι «κτίζουν» με σαθρά και αίολα επιχειρήματα την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών»

Η άνοδος της επιρροής του έγκλειστου, Ηλία Κασιδιάρη, και η αυξανόμενη επιβολή των  ιδεών στις τάξεις των πιστών «στρατιωτών» του, έχει προκαλέσει ένα ιδεολογικό ρήγμα στο κόμμα των «Σπαρτιατών».

Στις εξαρθρωτικές συνθήκες της πολιτικής κρίσης των τελευταίων ετών, ο  λόγος των πειθήνιων οργάνων του Ηλία Κασιδιάρη, γνωστοί ως «Έλληνες», «Ελεύθεροι Αθηναίοι», πατάει με το ένα πόδι στις στέρεα εγκαθιδρυμένες ρητορείες ενός δημοσίου λόγου ο οποίος κυοφορούσε από καιρό σχήματα λόγου τα οποία είναι τουλάχιστον συμβατά με τις βασικές ιδεολογικές θέσεις του νεοναζισμού και ταυτόχρονα με το άλλο πόδι βρίσκεται πάνω σε ένα ευπροσάρμοστο και επιλεκτικό πολιτικό σχέδιο που εύκολα οικειοποιείται έννοιες οι οποίες για καιρό ανήκαν σε αντίπαλα πολιτικά σχέδια.

Η ισχύς της  ταυτότητας τους πλέον δεν κρύβεται, αφού τα «τρολ»  στο διαδίκτυο ανοίγουν πλέον ευθύτατο πόλεμο στον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα όταν δημοσίως οι «Σπαρτιάτες» καταδικάζουν τον φασισμό, τους νεοναζί χούλιγκαν και όταν ο ίδιος τιμάει τον αντιναζιστικό αγώνα όπως κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο.

Είναι τα ίδια άθλια, ρατσιστικά, σεξιστικά και συχνά βέβηλα άτομα τα οποία στήνουν δεκάδες fake προφίλ στα social media και καθυβρίζουν από το πρωί έως το βράδυ τον Βασίλη Στίγκα με αγοραίες εκφράσεις. Ανάμεσά τους ένας… υπαρχηγός που έχει ως «γούστο» να φωτογραφίζει το γεννητικό του όργανο και να… μοιράζει εικόνες του… μορίου του σε ανυποψίαστες χρήστριες γνωστών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης!!!

Από την άλλη, έχουν αποκτήσει παρουσία στο Διαδίκτυο διαθέτοντας, μέσω φίλα προσκείμενων μέσων, το δωρεάν βήμα να «κτίζουν» με σαθρά και αίολα επιχειρήματα την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα.

Δεν μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε πως χιλιάδες κόσμου που ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες» ανήκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο νεοναζιστικό χώρο, αλλά παραμένει εντυπωσιακό το πόσο εύκολα εκφράζεται εύγλωττα και με εντυπωσιακό τρόπο ο πολεμικός χαρακτήρας τους κατά του Βασίλη Στίγκα στα στημένα βίντεο σε κανάλια του YouTube από τα ορκισμένα φερέφωνά τους στα οποία έχουν… τάξει θέσεις στο Δήμο Αθηναίων και αργομισθίες στο πλευρό των ανταρτών βουλευτών των «Σπαρτιατών» στη Βουλή.

Πλαστά προφίλ στα social media διαδίδουν στόμα σε στόμα τις ίδιες ύβρεις όπως «πιόνι», «πουλημένε», «προδότη» κ.ά. μέχρι να γίνουν μια ενιαία κραυγή, συνθήματα για να δημιουργήσουν κλίμα εκβιασμού  στον πρόεδρο των «Σπαρτιατών».

Υποκινούμενοι από το δίκτυο οικονομικών συμφερόντων, πολιτικών επιδιώξεων, μηνιαίων καταβολών -μέχρι και ύψους 2.000 ευρώ- στο «μαύρο ταμείο»  από τους βουλευτικούς μισθούς των «ανταρτών», και ατομικών στρατηγικών επιβίωσης, διαπλέκεται το σαθρό τους οικοδόμημα για να καλλιεργηθεί το έδαφος πάνω στο οποίο ο νεοναζισμός θα επεκτείνει την επιρροή του.

Τώρα από το… Δομοκό συντάσσουν μέχρι και «αυθόρμητες» επιστολές των… υποψηφίων βουλευτών για να τραμπουκίσουν το δημοκρατικό φρόνημα του Βασίλη Στίγκα!!!

Όσο οι δημοκρατικές δυνάμεις και οι δημοκρατικοί θεσμοί επιτρέπουν την ανενόχλητη εκτέλεση και την ατιμωρησία παρόμοιων πράξεων, υποσκάπτουν την ίδια την ισχύ της δημοκρατίας αλλά και την πίστη σε αυτή.

Σήμερα, που η παραπάνω πρόκληση τους και η αήθης επίθεση κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών» δεν είναι θεωρητική, αλλά οι προκλήσεις τους και οι εκβιασμοί τους πληθαίνουν καθημερινά, οι δημοκρατικές δυνάμεις της Βουλής οφείλουν χωρίς δεύτερη σκέψη να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Πρέπει επίσης να απαιτήσουν τη δίωξη και τιμωρία όσων δε σέβονται τις αρχές και τους θεσμούς της.

Σπαρτιάτες: Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος στο Δήμο Αθηναίων

Η κακοδιοίκηση του Δήμου Αθηναίων είναι ένα φαινόμενο που είναι άρρητα συνδεδεμένο με την εκτελεστική εξουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το γκρίζο αποτύπωμα της διοίκησης Κώστα Μπακογιάννη είναι ανεξίτηλο σε θέματα εγκληματικότητας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, στα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» που πήγε… περίπατο, και στις άδειες καταστημάτων, κυρίως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους Αθηναίους πολίτες είναι ελλιπείς.

Η Αθήνα πλέον θυμίζει Καμπούλ, και η ανεξέλεγκτη παρουσία παράτυπων μεταναστών αποτελεί την βασική αιτία για τα περισσότερα προβλήματα των κεντρικών γειτονιών.
Τα ζητήματα εγκληματικότητας, ναρκωτικών, πορνείας, παραεμπορίου, υποβάθμισης κ.ά. εντείνουν την αίσθηση ανασφάλειας των Αθηναίων πολιτών.

Οπότε, ο πιο άμεσος νοητικός συσχετισμός των Αθηναϊκών γκέτο είναι με αυτά του Σικάγο, Ντιτρόιτ ή ακόμη και του Λος Άντζελες. Και αυτός ο νοητικός συσχετισμός παραπέμπει σε εικόνες καθημερινότητας γειτονιών που χαρακτηρίζονται από «ακραία φτώχεια» και εγκατάλειψη, που συνοδεύονται από διαλυμένες επιχειρήσεις, ανεργία, συμμορίες, εγκληματικότητα και καθημερινό φόβο.

Ο «πολιτισμός της φτώχειας» που διακρίνει την Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, αναπαράγει τα προβληματικά κοινωνικά μοντέλα και ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πρωτεύουσα και οι γειτονιές της.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η υποψηφιότητα του συνδυασμού «Ελεύθεροι Αθηναίοι», με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Οι ψηφοφόροι των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν! 

Καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη.

«Ωραία ατμόσφαιρα» στο ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη του στο δικαστήριο για… ερωτικές διαφορές

Μία ωραία ατμόσφαιρα είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την διπλή συντριβή στις πρόσφατες εκλογές και πλέον φαίνεται πως ξεσπούν κι άλλα ζητήματα όχι μόνο πολιτικής φύσεως που δείχνουν πως κάτι μέσα στο κόμμα δεν πήγαινε καλά εδώ και πολύ καιρό.

Στα δικαστήρια αναμένεται να λύσουν το επόμενο διάστημα τις διαφορές τους ένας υποψήφιος δήμαρχος σε μεγάλο δήμο της Αττικής και δύο γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εδώ και περίπου τρία χρόνια είναι ζευγάρι και τον έχουν μηνύσει για παράνομη παρακολούθηση.

Πρόκειται για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα, είχαν αναλάβει σημαντικά πόστα στα όργανα της Κουμουνδούρου. Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε μακροχρόνια σχέση με τη γυναίκα – στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία είχε αποκτήσει και ένα παιδί. 

Όταν προχώρησε στη νέα της σχέση, είχε ήδη χωρίσει με τον υποψήφιο δήμαρχο, ωστόσο εκείνος επέμενε για το αντίθετο.

Μάλιστα, για να αποδείξει στην οικογένεια της ότι τον “απατούσε”, παρακολουθούσε το ζευγάρι και έφτασε στο σημείο να καλέσει τον πατέρα της πρώην συντρόφου του έξω από γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας για να του αποδείξει ότι η κόρη του είχε “παράνομη” σχέση. 

Ύστερα από αυτό το περιστατικό, το ζευγάρι συμβουλεύτηκε γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τους παρότρυνε να κάνουν μήνυση για παράνομη παρακολούθηση και κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους.

Πηγή: fonaklas.gr

Δυσαρέσκεια του Ολυμπιακού με τον βουλευτή Πειραιά, Κατσαφάδο: «Είναι ντροπιαστική αυτή η συμπεριφορά»

Έντονη δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό με τη συμπεριφορά του βουλευτή Πειραιά, Κώστα Κατσαφάδου στη σύσκεψη για το UEFA Super Cup που θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του με τη συμπεριφορά του Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Πειραιά, Κώστα Κατσαφάδου στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας για το UEFA Super Cup που θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι ερυθρόλευκοι καυτηρίασαν το γεγονός ότι ο εκλεγμένος στον Πειραιά βουλευτής δεν ανέφερε τους εκπροσώπους του «Γ. Καραϊσκάκης» και του Ολυμπιακού στην ενημέρωση που έκανε για την συνάντηση ενόψει του σπουδαίου παιχνιδιού στο Φάληρο ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Έγινε χθες Πέμπτη 3 Αυγούστου μια συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο τον τελικό του UEFA Super Cup που διεξάγεται στις 16 Αυγούστου στο «Γεώργιος Καραισκάκης».

Στην συνάντηση αυτή πέρα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Πειραιά κ. Κώστα Κατσαφάδο και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., παρέστησαν τα τρία μέρη που σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί διοργανώνουν τον τελικό.

Δηλαδή εκπρόσωποι της UEFA, εκπρόσωπος του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» (ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Σταδίου κ. Βασίλης Βασιλειάδης) και εκπρόσωπος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Βερνίκος).

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Κατσαφάδος που εκλέγεται στον Πειραιά, δεν ανέφερε τους εκπροσώπους του «Γ. Καραϊσκάκης» και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην ενημέρωση που έκανε για την συνάντηση από τα social media.

Είναι ντροπιαστική αυτή η συμπεριφορά για κάποιον που έλκει την πολιτική του δύναμη και απολαμβάνει υπουργικούς θώκους με την υποστήριξη των Πειραιωτών.

Ελπίζουμε στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του».

Πηγή: to 10.gr

Γκάφα Χαρδαλιά: Έβγαλε φωτογραφία με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες [Εικόνα]

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χαρδαλιάς προκάλεσε αντιδράσεις με τη φωτογραφία του μπροστά από δύο χάρτες, οι οποίοι περιέχουν απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες

Το μήνυμα Μητσοτάκη με την επιλογή Χαρδαλιά - Διεργασίες για να μην βγει «στο αντάρτικο» ο Πατούλης

Το ζεϊμπέκικο εν μέσω πυρκαγιών «έκαψε» τον περιφερειάρχη, ο οποίος είναι πιθανόν να είναι υποψήφιος έστω και ως ανεξάρτητος

Διαγράφεται από τους Σπαρτιάτες ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, λόγω δήλωσης στήριξης στον Ηλία Κασιδιάρη

Έρχεται η πρώτη διαγραφή στους Σπαρτιάτες.

Ο πρόεδρος Βασίλης_Στίγκας διαγράφει, τον βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνο_Φλώρο, μετά τα εγκώμια του τελευταίου στον Ηλία_Κασιδιάρη και την απείθαρχη στάση του εναντίον του προέδρου του κόμματος. 

Πολύ έντιμη ,σοβαρή και κοινοβουλευτικά ορθή η πράξη του Βασίλη Στίγκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι όποιος ξανά αναφέρει το όνομά του Ηλία Κασιδιάρη ή δημιουργεί πρόβλημα στην κοινοβουλευτική ομάδα των σπαρτιατων με διαφορετικές τοποθετήσεις από αυτές του κόμματος θα διαγράφεται αμέσως.

Πολύ έντιμη ,σοβαρή και κοινοβουλευτικά ορθή η πράξη του Βασίλη Στίγκα.

Υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων «κατεβαίνει» ο Κασιδιάρης

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Ο Πέτσας τα ρίχνει στους Δήμους: Πήραν 25 εκατ. ευρώ για αντιπυρική προστασία

"Έχουμε αυξήσει κατά 36% το ποσό που δινόταν το 2021" ανέφερε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Γιάννης Μπουλέκος: Για το όνειρο ενός τρελού…

Οι πρόσφατες εκλογικές επέφεραν μια τεράστια τομή στον πολιτικό χρόνο της Ελλάδας. Ένα οδυνηρό αποτέλεσμα όχι μόνο για την αριστερά , αλλά για το σύνολο του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου στην πατρίδα μας . Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο υποχώρησε δραματικά σε ποσοστά αλλά υπέστη μία στρατηγική ήττα. Το σύνολο του αριστερού και προοδευτικού κόσμου της χώρας αντιλαμβάνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δεν υπέστη μια απλή εκλογική ήττα, αλλά μια ιστορική συντριβή.

Μία συντριβή που μόνο στο πλαίσια του ονείρου δίνει την ελπίδα επαναφοράς. Όμως τα όνειρα- ακόμα και τα όνειρα ενός τρελού- για να γίνουν πράξη χρειάζονται ανάγνωση της πραγματικότητας, ρεαλιστική προσέγγιση των βασικών αιτίων της κατάρρευσης. Απαιτείται η δημιουργία προϋποθέσεων για επανίδρυση και η ανάπτυξη ενός οράματος το οποίο θα θέτει ξεκάθαρους κοινωνικούς στόχους εκφράζοντας την κοινωνική πλειοψηφία .

Όταν το 2012, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το διακύβευμα της Κυβερνώσας Αριστεράς , με επακόλουθο την ραγδαία αύξηση των εκλογικών ποσοστών, τότε, χάθηκε και η ιστορική ευκαιρία για τη δημιουργία μίας μεγάλης παράταξης ικανής να εμπεριέχει και να εκφράζει όλα τα ιδεολογικά ρεύματα της αριστεράς. Η πολιτική ενοποίηση του χώρου αντί να επιτευχθεί βάση πολιτικών αποφάσεων στο πρώτο ιδρυτικό συνέδριο, γεγονός που θα έλυνε το ταυτοτικό ζήτημα της παράταξης, αφέθηκε στην απλοϊκή αναμέτρηση και επίλυση υποτιθέμενων διαφορών ανάμεσα στα μέλη του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ και των μελών που προέρχονταν από άλλους- πολιτικά όμορούς - χώρους με αποτέλεσμα την εμφάνιση εσωστρέφειας μετατρέποντας τις οργανώσεις μελών σε πεδίο αντιπαράθεσης και επίλυσης προσωπικών διαφορών, με το πρόσχημα του «ιδεολογικού» προσήμου!

Παράλληλα , η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επέτρεψε τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά του χώρου να επιλυθούν στην σύγκρουση μεταξύ των εσωκομματικών συλλογικοτήτων, φραξιών και τάσεων. Οι αντιπαραθέσεις διαπέρασαν κάθετα το κόμμα, ειδικότερα τις οργανώσεις μελών και τις νομαρχιακές επιτροπές , με αποτέλεσμα την ουσιαστική αδράνεια των οργανώσεων, και την απώλεια επαφής με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι οργανώσεις μελών όφειλαν να διαδραματίσουν ηγετικό και δημιουργικό ρόλο στον τόπο τους, μέσω παρεμβάσεων και συμμετοχής στην κοινωνία με τρόπο που η πολιτική να φτάνει στο σύνολο των πολιτών, αναδεικνύοντας τοπικά στελέχη με κυρίαρχο ρόλο στην αυτοδιοίκηση, τους συλλόγους και τα συνδικάτα. Ωστόσο η εσωτερική «αναμέτρηση» , οδήγησε σε βαθιά εσωστρέφεια, απομονώνοντας ή ομαδοποιώντας τα μέλη, εξαφανίζοντας κάθε έννοια συντροφικότητας, αφού το «τασικό καθήκον» έμπαινε πάνω από το ο κομματικό , με αποτέλεσμα όσοι σύντροφοι, ήταν έξω από τα «τασικά παιχνίδια» εξουσίας είτε να απομονώνονται είτε στο τέλος να μπαίνουν και αυτοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι που μόνο πολιτικά χαρακτηριστικά δεν είχε για να επιβιώσουν στην κομματική Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είχε ευδιάκριτα σημάδια αποσύνθεσης, τα οποία αγνόησαν οι επικεφαλής των τάσεων, προσποιούμενοι πως δεν βλέπανε πως ο ελέφαντας είναι μέσα στο δωμάτιο.

Σε όλη αυτή την κατάσταση μοναδική συγκολλητική ουσία ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρ’ όλες τις ευθύνες του , ειδικά από το 2019 μέχρι σήμερα, λόγω της χαρισματικής προσωπικότητάς του, απαντούσε στα προβλήματα χωρίς αυτό ωστόσο να φανεί αρκετό ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει τα κοινωνικά στρώματα που το 2019 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον πολιτικό μας χώρο.

Αν θέλουμε να μιλάμε με ρεαλιστικούς όρους καταθέσαμε στην κοινωνία ένα «κατηγορώ» προς την δεξιά νομίζοντας θα πείθαμε τον Ελληνικό Λαό να μας ακούσει , να μας εμπιστευτεί , να μας ψηφίσει και εντέλει το σύνολο των κοινωνικών ομάδων μας γύρισε την πλάτη λόγω των γκρίζων πολιτικών γραμμών που εκφράστηκαν σε θέματα όπως, οικονομία, εθνικά ζητήματα ,υγεία, ασφαλιστικό σύστημα, παραγωγή, μεταποίηση, ελεύθεροι επαγγελματίες και νέα γενιά.

Τα δύο εκλογικά αποτελέσματα μας έδειξαν πως για να σε εμπιστευτεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία , απαιτείται ένα όραμα που θα απαντά υπεύθυνα στα σοβαρά προβλήματά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το μόνο όπλο που είχε να επιδείξει ήταν η προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα η οποία όμως λόγω των πολιτικών μας αδιεξόδων αλλά και του περιβάλλοντος που είχε επιλέξει ο ίδιος που ουδεμία σχέση είχε με την κοινωνία, θάμπωσε και δεν κατέστη αρκετή για ανατροπές. Η πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα ως ηγέτη ενός λάου και μίας παράταξής είναι τεράστια.

Παρέλαβε μία χώρα το 2015 σε πλήρη κοινωνική αποσύνθεση και την παρέδωσε κράτος ισχυρό τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Έχοντας αυτήν την τεράστια παρακαταθήκη καλούμαστε να δώσουμε λύσεις για την αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας. Ζητούμενο είναι ο χώρος να αποκτήσει επιτέλους πολιτική και οργανωτική ενότητα αφήνοντας πίσω χρεοκοπημένες εσωκομματικές ομαδοποιήσεις και θέτοντας πολιτικά και οργανωτικά προτάγματα που θα απαντούν στις ανάγκες της εποχής .

Με ένα κόμμα που θα είναι παρόν στην κοινωνία και με οργανώσεις μελών που θα αποτελούν το κόμμα στον τόπο τους και θα διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων. Μέσω τμημάτων που θα πραγματοποιούν σοβαρές επεξεργασίες για τις ανάγκες της εποχής, θα αναπτύσσεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα λαμβάνει υπόψη τα σύγχρονα μέσα παραγωγής και θα απαντά στον τρόπο διαχείρισής τους. Τα όργανα που θα συνθέτουν το κόμμα θα είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής απόφασης των μελών και όχι αποφάσεις μεμονωμένων ομάδων χωρίς πολιτικό πρόσημο. Αυτά τα ιδεώδη μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσω δημοκρατίας και μακριά από γραφειοκρατικές αποφάσεις.

Πρόσφατες αποφάσεις, όπως η τελευταία απόφαση της πολιτικής γραμματείας, αποδεικνύουν ότι ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και παραμένουν απομακρυσμένοι από τις ανάγκες και τις φωνές της κοινωνίας. Η συγκεκριμένη απόφαση πρέπει να ανατραπεί και να πάμε σ’ ένα συνέδριο επανίδρυσης ώστε να ξεπεραστούν παθογένειες του παρελθόντος , με εκλογή νέων οργάνων και κυρίαρχη τη διαδικασία της εκλογής πρόεδρου, που τα μέλη του κόμματος θα έχουν κυρίαρχο ρόλο , και όχι οι κάθε είδους «παράγοντες», με την κοινωνία συμμέτοχο σύμμαχο, και όχι παρατηρητή.

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε όχι το όνειρο ενός τρελού αλλά την κοινωνία των ονείρων μας

Επιστολή παραίτησης υποβάλλει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης

Εντός της ημέρας αναμένεται η συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία και καλύτερο κράτος είναι οι στόχοι μας

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.

Με ένα σχόλιο για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, που, όπως είπε, γεμίζει ευθύνη τη νέα κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους της, ξεκίνησε την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σπαρτιάτες: Μπορεί να ακυρωθεί η εκλογή τους εάν αποδειχτεί η σχέση με τον Κασιδιάρη; - Τι λένε οι συνταγματολόγοι

Ο συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τους δεσμούς που δένουν τους "Σπαρτιάτες" με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο - Περπάτησε στους διαδρόμους μαζί με την κόρη της

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε στο Ansa ότι "έχει πλέον ξαναρχίσει τη δουλειά της".

Ποια ονόματα ΔΕΝ ακούγονται για το νέο Υπουργικό: Εκτός Κώστας Καραμανλής, Θάνος Πλεύρης και Στέλιος Πέτσας

Από τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει για το νέο υπουργικό υπάρχουν ορισμένες απουσίες με σημασία.

Αν και απόλυτη βεβαιότητα δεν υπάρχει, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει για τα ονόματα θεωρούνται σχετικά έγκυρες και δεν αναμένονται πολλές εκπλήξεις.

Ορκωμοσία: Μαζί με τη Μαρέβα και τα 3 παιδιά τους στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες]

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και τα 3 τους παιδιά, Κωνσταντίνο, Δάφνη και Σοφία.