ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρόμος για ζευγάρι στον Ωρωπό: Κουκουλοφόροι τους έδεσαν και τους λήστεψαν

Με την απειλή όπλων, τους ανάγκασαν να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και κάποια λίγα χρυσαφικά και έφυγαν από το σημείο.

Ωρωπός: Τραυματίστηκε γυναίκα που έκανε kite surf - Αναποδογύρισε και θαλάσσιο ποδήλατο με πέντε άτομα

To Λιμενικό περισυνέλεξε τα πέντε άτομα που είχαν το ατύχημα το ποδήλατο, κανείς δεν τραυματίστηκε

Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: Το μήνυμα του δημάρχου Ωρωπού στις υποψήφιες και στους υποψηφίους

Αρχίζουν την Πέμπτη 30 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Πρώτοι θα μπουν στη δοκιμασία οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Η έναρξη των εξετάσεων θα γίνει στις 08:30 το πρωί.

Ηλεκτρονική δημοπρασία για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού & κοινόχρηστης παραλίας, στο Δήμο Ωρωπού

Η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής εξέδωσε την αρ. πρωτ. 58391 ΕΞΕ 2024/22-05-2024 Πρόσκληση Ενδιαφέροντος (ΑΔΑ: Ψ0Ζ3Η-7Ξ0) με θέμα: «Παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας με ηλεκτρονική δημοπρασία σε θέσεις Δήμων Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Σαρωνικού, Σπατών Αρτέμιδας, Ωρωπού των ΠΕ Ανατολικής Αττικής».

Μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου στο Δήμο Ωρωπού

Το πλάνο δράσης, συνεργασίας και επέμβασης των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και τα σχέδια καταφυγής και προστασίας των πολιτών σε περίπτωση σεισμού συζητήθηκαν στη συνάντηση στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ωρωπού και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Δευτεραθλητής Ευρώπης ο Ωρωπιωτης Μάκης Μίτας

Μία ακόμα διεθνή διάκριση χάρισε στην Ελλάδα ο Ωρωπιωτης σκοπευτής Μάκης Μιτας. Το δίδυμο των Μάκη Μίτα και Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την δεύτερη θέση στην Ευρώπη στο αγώνισμα του σκιτ.

Ημερίδα ενημέρωσης από τον Δήμο Ωρωπού και τον Ο.Α.Σ.Π.: Μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου - Δευτέρα 27 Μαϊου 2024

Ο Δήμος Ωρωπού και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) την Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 09:30 το πρωί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαρκόπουλο, θα διοργανώσουν ανοικτή Ημερίδα ενημέρωσης με θέματα:

Μέχρι 31 Μαϊου η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εκπλήρωσης υποχρεώσεων για το εθνικό μητρώο πυροπροστασίας ακινήτων, στο Δήμο Ωρωπού

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες πως η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα από την 1η Μαΐου 2024 και θα διαρκέσει έως και τις 31 Οκτωβρίου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια της οποίας οι ιδιοκτήτες οικόπεδων και ακάλυπτων χώρων είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για τον καθαρισμό τους και τη διατήρησή τους σε ασφαλή κατάσταση.

Άσκηση πυρόσβεσης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ» στη θέση «ΚΟΥΤΣΙ» Μαλακάσας την Πέμπτη 16/5 - Προάσκηση την Τρίτη 14/5

Στο πλαίσιο των ασκήσεων ετοιμότητας δασικών πυρκαγιών η Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στις 10:00 θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «Δια πυρός».

Οι περιοχές και οι δρόμοι στο Δήμο Ωρωπού που απαγορεύεται αυστηρά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων όταν υπάρχει δείκτης επικινδυνότητας κατηγορίας 4 και 5

Την εφαρμογή του Μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση (όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 (Α’289)) της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού) στις οδούς περιοχές όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Yμνοι και μοιρολόγια Μεγάλης Βδομάδας στο Παλαιό Πηγάδι του Αγίου Ανδρέα στη Σκάλα Ωρωπού

Οι ύμνοι, τα μοιρολόγια και τα κάλαντα της Μεγάλης Εβδομάδας που προαναγγέλλουν το πένθος, τον θάνατο αλλά κυρίως το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου αναβίωσαν στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού (παλαιό πηγάδι) στο πλαίσιο της παράστασης «Ιδού, Αναβαίνομεν» που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος.

«ΙΔΟΥ, ΑΝΑΒΑΙΝΟΜΕΝ...»: Υμνοι και μοιρολόγια της Μεγάλης Βδομάδας στο Παλαιό Πηγάδι στο προαύλιο χώρο του Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος, παρουσιάζει την εκδήλωση «Ιδού, Αναβαίνομεν» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ι.Μ.Ν. Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού (παλαιό πηγάδι).

Eπίκαιρη όσο ποτέ η ενημέρωση γονέων για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου - Τελευταία ομιλία στο Καπανδρίτι

Επίκαιρες όσο ποτέ οι δράσεις του Δήμου Ωρωπού σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας την ηγεσία του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τις «Παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων στις μέρες μας, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης, πρόληψη και προστασία».

Συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Ωρωπού πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαϊου 2024

Οι προετοιμασίες για την αντιπυρική περίοδο, ζητήματα οργάνωσης και συντονισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαρκόπουλο.

Ο Δήμος Ωρωπού στη συνεδρίαση Περιφερειακού επιχειρησιακού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Δήμα, τον Ειδικό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Μονιάκη και τον Αναπληρωτή προϊστάμενο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιώργο Γεροβασιλάκο εκπροσώπησαν τον Δήμο Ωρωπού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Ωρωπός: Αιματηρή συμπλοκή 15χρονων για ένα μπουφάν - Η αστυνομία ψάχνει το μαχαίρι της επίθεσης

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το θύμα - Συνελήφθη ο δράστης και ο πατέρας του

ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ: Εκστρατεία ανακύκλωσης στον Δήμο Ωρωπού με την συμμέτοχη όλων των πολιτών

Ο Δήμος Ωρωπού αυξάνει διαρκώς τις επιδόσεις του στον τομέα της Ανακύκλωσης απορριμμάτων και η Υπηρεσία Καθαριότητας συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών ώστε να εντείνουν την προσπάθεια τους στον τομέα διαχωρισμού και απόρριψης των Ανακυκλώσιμων Υλικών προστατεύοντας το περιβάλλον και συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων πρώτων υλών.

Σε εξέλιξη η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου που ενώνει Αττική με Βοιωτία

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο μεγάλο έργο ανακατασκευής και αποκατάστασης των καθιζήσεων και κατακρημνίσεων στο παραλιακό μέτωπο στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου.

40 μέλη εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ωρωπού προς άμεση πιστοποίηση για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Μετά από αίτημα του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη που έγινε άμεσα αποδεκτό από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια οργανώθηκαν μετά από δύο χρόνια σεμινάρια πιστοποίησης εθελοντών.

Δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέμα «Παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων στις μέρες μας, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης, πρόληψη και προστασία» πραγματοποιήθηκαν, στο Δήμο Ωρωπού

Στo πλαίσιo των δράσεων με θέμα «Παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων στις μέρες μας, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης, πρόληψη και προστασία», που διοργανώνονται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ωρωπού και Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες, απευθυνόμενες σε γονείς και μαθητές, στο Λύκειο Μίκης Θεοδωράκης Σκάλας Ωρωπού (03-04-2024) και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Αυλώνα (10-4-2024).