ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κολώνα γέρνει επικίνδυνα στο δρόμο Συκαμίνου - Αυλώνα

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού ενημερώνει τους πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν από και προς τη λεωφόρο Συκαμίνου - Αυλώνα να είναι πολύ προσεκτικοί.

Πανηγυρικός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού σε κάθε γωνιά του γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Παρελάσεις μαθητών και συλλόγων και εκδηλώσεις μνήμης έγιναν σε όλα τα χωριά με αποκορύφωμα την κεντρική παρέλαση στα Νέα Παλάτια και στη Σκάλα Ωρωπού στην οποία πρωταγωνίστησαν οι νέες και οι νέοι του τόπου μας δίνοντας δυναμικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Υπογραφή σύμβασης έργου ανάπλασης παλαιών φυλακών Ωρωπού σε κέντρο ιστορίας δημοκρατίας και δομών πολιτισμού

Το εμβληματικό έργο της ανάπλασης των παλαιών φυλακών Ωρωπού και μετατροπής σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού» μπήκε στην τελική ευθεία με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ωρωπού και της αναδόχου εταιρείας η οποία σύντομα θα ξεκινήσει τα έργα.

Πρόσκληση εορτασμού - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στο Δήμου Ωρωπού

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Γιασημάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ωρωπού σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Βλάβη στη μια από τις δύο τηλεφωνικές γραμμές του ασθενοφόρου του Δήμου Ωρωπού

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο που ειδοποιείται το Ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού ενημερώνονται οι πολίτες πως ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ το τηλέφωνο:

Ξεκινά η Ανακαίνιση - Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ωρωπού

Υπογράψαμε την σύμβαση για την ανακαίνιση-αναβάθμιση των χώρων άθλησης και αναψυχής στον Δήμο Ωρωπού προϋπολογισμού 970.000 ευρώ για γήπεδα 5×5 ,τένις,μπάσκετ κλπ και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Εξυπνη στάση στο λιμάνι Αγίων Αποστόλων Καλάμου, δωρεά Αθανασίου Μαρτίνου

H πρώτη «έξυπνη» στάση τοποθετήθηκε στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων Καλάμου μετά από αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού και δωρεά του ευεργέτη Αθανασίου Μαρτίνου.

Σβήστηκε εγκαίρως πυρκαγιά στο Πολυδένδρι

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και της ΣΕΑΔ κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν έγκαιρα πυρκαγιά που ξέσπασε στην οδό Παραδείσου στο Πολυδένδρι. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτεμάχιο με θάμνους μεταξύ οικιών.

Προσλήψεις 72 ατόμων στο Δήμο Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού ανακοίνωσε την πρόσληψη 72 ατόμων με σύμβαση ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Ολοκληρώνεται η υπογειοποίηση δικτύου υψηλής τάσης στη Σφεδάλη Μαλακάσας, μετά από επίκαιρο αίτημα του Δημάρχου Ωρωπού προς τον ΔΕΔΔΗΕ

Το σπουδαίο έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Σφενδάλης Μαλακάσας Δήμου Ωρωπού ξεκίνησε σε χρόνο ρεκόρ χάρις τις ακούραστες προσπάθειες του αντιδημάρχου Μαλακάσας Γιώργου Παπαγιάννη αλλά και τη θετική ανταπόκριση της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ.

Ενημερωμένος ο ΣΦΕΑ από το Δήμαρχο Ωρωπού για το πλάνο των έργων στις παλαιές Φυλακές - Ανακοίνωση του ΣΦΕΑ εκθέτει όσους διαδίδουν ψεύδη για τα εξώδικα

Σε απάντηση ανυπόστατων δημοσιευμάτων και ψευδών σχολίων σχετικά με την αυθαίρετη και αντιπολιτευτική «ερμηνεία» των εξωδίκων που στάλθηκαν από το Δήμο Ωρωπού σε όλους τους Συλλόγους και Φορείς που λειτουργούν εντός των κτιρίων των παλαιών Φυλακών Ωρωπού - μεταξύ αυτών και στο Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) - προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων σημειώνεται:

Θρήνος για την απώλεια του δημότη Ωρωπού Δημήτρη Μασσαλή, μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας INTERCITY στα Τέμπη

Ο Δήμος Ωρωπού θρηνεί την απώλεια ενός ακόμα δημότη θύμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ωρωπός: Εικόνες ντροπής – Πλήρωμα ασθενοφόρου έπλυνε με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη σε πιλοτή πολυκατοικίας

Δεν έχει προηγούμενο η απάνθρωπη συμπεριφορά δύο ατόμων σε βάρος μιας γυναίκας στον Ωρωπό όπου φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Συγκεντρώνουμε υγειονομικό υλικό το Σάββατο 4/3 (10:00 - 14:00) στην Πλατεία Ηρώων στα Νέα Παλάτια

Mετά την επιτυχημένη αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού και το ΚΕΠ Υγείας συγκεντρώνοντας 52 φιάλες αίμα οι οποίες με εντολή του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη δόθηκαν στα νοσοκομεία που περιθάλπουν τραυματίες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο δήμος Ωρωπού προχωράει σε μία ακόμα κοινωνική δράση.

Το αίμα της αιμοδοσίας του Δήμου Ωρωπού θα δοθεί για τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος στα ΤΕΜΠΗ - Η σκέψη μας είναι κοντά τους

Με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη το αίμα που θα συγκεντρωθεί από την προγραμματισμένη για σήμερα (1/3/23) αιμοδοσία του Δήμου Ωρωπού θα δοθεί άμεσα στα νοσοκομεία που περιθάλπουν τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πέρασε κάτω από τον πήχη ο Μιχάλης Ντάσης στο Καπανδρίτι για άλλη μια φορά

Καλές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ωρωπού μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε, δίνοντας σε κάθε χωριό του δήμου ένα εορταστικό και πανηγυρικό τόνο ενόψει αποκριών και καθαράς Δευτέρας.

Το Καρναβάλι του Χαλκουτσίου έκλεψε την παράσταση στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ωρωπού (video)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν στο Χαλκούτσι του Δήμου Ωρωπού με διοργανωτή το Σύλλογο Γυναικών Χαλκουτσίου και την υποστήριξη του Δήμου Ωρωπού και της Κοινότητας Χαλκουτσίου. Καρναβαλικές ομάδες, παιδιά των σχολείων, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Ωρωπού συμμετείχαν με πρωτότυπες στολές, εντυπωσιακά άρματα και αστείρευτη διάθεση.

Η Μαλακάσα έκαψε τον καρνάβαλο και αναβίωσε τη «ΒΑΛΕΖΑ» που γιορτάζεται εδώ και 138 χρόνια (video)

Η περίφημη «Βάλεζα» αναβίωσε και πάλι στη Μαλακάσα μετά το 2019, τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και την υποτυπώδη γιορτή που έγινε το 2022. Με διοργανωτή τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλακάσας «Φύση και Δράση» και τις γυναίκες του χωριού το έθιμο της «Βάλεζας» έχει τις ρίζες του το 1885 όταν οι πρώτες αρβανίτικες οικογένειες έφτασαν στην περιοχή για να εργαστούν στο κτήμα του τσιφλικά Ανδρέα Συγγρού.

Αιμοδοσία στο δήμο Ωρωπού την Τετάρτη 01/03


📌Ο Δήμος Ωρωπού με το Κ.Ε.Π. Υγείας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής "Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμιγκ¨ συνεχίζουν την δράση τους στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Δήμου, καλώντας τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 1η αιμοδοσία για το έτος 2023.

🩸Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/03/2023 από τις 09:30 έως τη 13:00, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Νέων Παλατίων Ωρωπού επί της οδού Μαρμαρά 33.

👉Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού:

Η συνέντευξη του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη στο RISE για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Δήμου Ωρωπού

Το νέο πρόσωπο του Δήμου Ωρωπού παρουσίασε ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης στη δημοσιογραφική εκπομπή ΝΕΤ 24 που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό RISE TV με παρουσιαστές τον Βασίλη Ταλαμάγκα και τον Βασίλη Ράπτη. Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή, το όραμα ανάπτυξης του Δήμου, ο νέος σχεδιασμός, οι μελέτες σε νέες υποδομές και τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν το Δήμο Ωρωπού.