ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγίες για τους πολίτες – κλιματιζόμενοι δημοτικοί χώροι στο Δήμο Μαραθώνος

Μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (καύσωνας) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το διάστημα από σήμερα 11/6 έως και την Παρασκευή 14/6 και με ιδιαίτερη έμφαση στις ημέρες Τετάρτη 12/6 και Πέμπτη 13/6, ο Δήμος Μαραθώνος ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Το 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας Δήμου Μαραθώνος, δεν θα λειτουργήσει αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ενημερώνουμε τους γονείς ότι, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή, το 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, Δήμου Μαραθώνος, δεν θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024.

Εβδομάδα 3/6 – 7/6 στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος

Εργαστήρι Παραμυθογνωσιας:

“Η φωνή της”: Μια εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών, απόψε, ωρα 18:30, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

“Η φωνή της”: Μια εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών, απόψε, ωρα 18:30, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Κλειστό για τους επισκέπτες το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση

Ενημερώνουμε το κοινό, ότι λόγω της φιλοξενίας μεγάλης άσκησης επί χάρτου της Πολιτικής Προστασίας, την Τρίτη, 11/6/2024, το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου θα είναι κλειστό για το κοινό. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Επίσκεψη της Υπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη στο Δήμο Μαραθώνος

Επίσκεψη της Υπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη στο Δήμο Μαραθώνος -συνάντηση με το Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα.

Γραμματικό: Οι βρύσες βγάζουν… ροζ νερό- Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Πιθανή εκδοχή είναι να μπορεί να προήλθε από καθαρισμό πισίνας και να εισήλθε στο δίκτυο.

Βαρνάβας και Γραμματικό περιοχές εγκατελειμμένες από τη διοίκηση Τσίρκα. Τρέχει ροζ νερό από τις βρύσες

Σωτήριο έτος 2012 και το Γραμματικό και ο Βαρνάβας συνεχίζουν να υδροδοτούνται από γεωτρήσεις.

Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο της διοίκησης Τσίρκα και δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα για το πρόβλημα του νερού σε αυτές τις δύο περιοχές.

Παρά τις εξαγγελίες του δημάρχου Μαραθώνα κ.  Τσίρκα εδώ και 4 χρόνια σε τηλεοπτική εκπομπή που δήλωνε “ότι θα λυθεί το πρόβλημα, αφού το αμέσως επόμενο διάστημα αφού θα μπει εργολάβος για να δημιουργηθεί το δίκτυο νερού” , έως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου ύστερα από μία διακοπή ρεύματος στο Γραμματικό, οι κάτοικοι σε Βαρνάβα και Γραμματικό, βρέθηκαν μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα καθώς από τις  βρύσες έτρεχε  ροζ νερό.


«Είδαμε τα αντλιοστάσια δεν έχουν παραβιαστεί. Το Γραμματικό πίνει νερό από γεωτρήσεις. Ενημερώσαμε τον κόσμο να μην πιει νερό. Και τα σχολεία. Αδειάσαμε τα δίκτυα, δύο φορές κάναμε καθαρισμούς. Κάνουμε ό,τι ήταν δυνατόν. Τώρα το νερό είναι κανονικό. Δεν είχαμε συμβάν. Έχουμε στείλει για αναλύσεις στο σημείο», είπε ο κ .Σωτηρίου.

Ο δε έτερος αντιδήμαρχος κ. Τάσος Χρησίνας δήλωσε ότι ίσως έχουν πέσει νερά πισίνας στον υδροφόρο ορίζοντα και περάσανε στις γεωτρήσεις.

Ούτε να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι αντιδήμαρχοι δεν μπορούν στο δήμο Μαραθώνα κι άλλα λέει ο ένας αλλά λέει ο άλλος στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να εκθέτονται ακόμα πιο πολύ, εκθέτοντας βέβαια και τον πολιτικά ανίκανο δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα

Εδώ και 4 χρόνια κ. Τσίρκα λέτε ότι θα φτιάξετε το δίκτυο του Γραμματικού και του Βαρνάβα,.και ακόμα έχουμε μείνει μόνο στα λόγια χωρίς να έχει υπάρξει καμία πράξη.

Αλλά δεν σε ενδιαφέρει εσάς βέβαια ούτε το Γραμματικό, ούτε ο Βαρνάβας, αλλά ούτε και ο Μαραθώνας, παρά μόνο η Νέα Μάκρη, γιατί ουσιαστικά εκεί έχετε τους ψηφοφόρους σας.

Άμοιροι ευθυνών  βέβαια δεν είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι των περιοχών αυτών και πλέον από εδώ και πέρα θα μιλάμε με ονοματεπώνυμα και τις φωτογραφίες τους, για να αποδείξουμε πόσο ανίκανοι είναι και αυτο’ι τελικά.

Έτσι όπως πηγαίνουν στο δήμο Μαραθώνα βλέπουμε τον κ. Τσίρκα και την πολιτική του παρέα να τα παρατάνε πριν το τέλος της πενταετίας.

Τελετή απονομής αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας τριών ποδοσφαιριστών της Super League 2023-24, δημότες του Δήμου Μαραθώνος, αύριο, Πέμπτη, 6 Ιουνίου

Αύριο, Πέμπτη, 6 Ιουνίου και ώρα 19:30 σας προσκαλούμε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, στην τελετή απονομής αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας σε τρεις ποδοσφαιριστές της Super League 2023-24, που είναι δημότες του Δήμου Μαραθώνος.

Διακοπή υδροδότησης στο Γραμματικό αποψε, Τρίτη 4/6 το βράδυ από τις 23:00 έως τις 06:00 της επομένης

Σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης στο Γραμματικό, καθώς για προληπτικούς λόγους αποψε το βράδυ από τις 23:00 έως τις 06:00 της επομένης θα αδειάσουμε και θα ξαναγεμίσουμε το δίκτυο ύδρευσης

Αντιστροφή της ροής κυκλοφορίας από σήμερα, 4/6 στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης λόγω έργων

Αντιστροφή της ροής κυκλοφορίας από σήμερα, 4/6 στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης λόγω έργων

Θρίλερ στον Σχοινιά: Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε την αιτία θανάτου λόγω προχωρημένης σήψης της σορού

Όπως προέκυψε από την εξέταση της σορού, ο άνδρας ήταν σκουρόχρωμος ενώ αυτό που στην αρχή φαινόταν στο πόδι του ως τατουάζ ήταν τελικά το σημάδι από το σχοινί στο οποίο ήταν δεμένο το βαρίδι 

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνος στην “πράσινη” Έκθεση Attica Green Expo

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνος στην “πράσινη” Έκθεση Attica Green Expo.

Μεγάλη επιτυχία η δράση “Οδός Καρδιάς” που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνος, το Σάββατο 1η Ιουνίου

“Οδός Καρδιάς”: Μια σπουδαία δράση για την υγεία μας από το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ και το Δήμο Μαραθώνος.

Διακοπή υδροδότησης γύρω από την περιοχή Λιβίσι

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω βλάβης που δημιούργησε συνεργείο της αποχέτευσης σήμερα Δευτέρα 3-6-24 γύρω από την περιοχή Λιβίσι θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης μέχρι τη 1μμ

Σχινιάς: Του έδεσαν δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών και τον έριξαν στη θάλασσα - Τι θα δείξει το τατουάζ

Πτώμα άνδρα ηλικίας περίπου 40 με 45 ετών εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή.

Νέα Μάκρη: Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ νεαρών σε καφετέρια - Συγκλονίζει η περιγραφή του θύματος - «Έχουμε κόντρα για μια κοπέλα»

Ο 19χρονος μίλησε μέσα από το νοσοκομείο - Πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Μαραθώνας: Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα - Τι εξετάζουν οι αρχές

Ο άνδρας περίπου 40-45 ετών είχε χαρακτηριστικό τατουάζ - Αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή για να ρίξει φως στην υπόθεση

Φόρομηχτης ο δήμαρχος Μαραθώνα κ.  Στέργιος Τσίρκας. 25.000.000 ευρώ θα "αρπάξει", από τις τσέπες των δημοτών στην πενταετία, μέσω ειδικού τέλους απολοτρίωσης

Φόρομηχτης μας προέκυψε ο δήμαρχος Μαραθώνα κ.  Στέργιος Τσίρκας, αφού κάνει 

πρωταθλητισμό στην φορομπηχτική πολιτική, διότι θα εισπράξει μέσω ειδικού ανταποδοτικού τέλους απολοτρίωσης(που ψηφίστικε στο δημοτικό συμβούλιο), 25.000.000 ευρώ περίπου στην  πενταετία.(5.000.000 ευρώ τη χρονιά).

Φαίνεται  ότι εκεί στο Μαραθώνα έχουν ξεπεράσει και τον ΚΥΡΟ τον εφευρέτη(Τον ήρωα του disney), αφού νυχθημερόν το μυαλό τους είναι πως θα επιβάλουν φόρους στους δημότες,  έτσι ώστε να γεμίσουν τα άδεια μάλλον ταμεία του δήμου.

Έτσι λοιπόν εφεύραν τον ειδικό φόρο, που τον ονομάσανε, ειδικό ανταποδοτικό τέλος από λοτρίωσης, επιβάλλοντας 0,35 ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο, σε όλα τα  οικήματα,

Να σημειώσουμε ότι την πρώτη φορά που είχε ψηφιστεί το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο,  ή αποκεντρωμένη διοίκηση  το είχε απορρίψει.

Μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα ότι θέλει να απολοτριώσει κάποια οικόπεδα γύρω από το δημοτικό του Βαρνάβα αξίας 76.000 ετρώ

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο δήμος πλέον είναι σε οικονομική ανάγκη για να μην μπούμε εξαθλίωση. 

Τώρα λοιπόν που το ταμείο μάλλον  στέρεψε κ.  Τσίρκα  και δεν μπορείτε να βρείτε άλλη πηγή χρηματοδότησης λόγω πολιτικής ανικανότητας, δεν σας απέμεινε τίποτα άλλο παρά μόνο η επιδρομή στις τσέπες των δημοτών. 

Κύριε Τσίρκα τέτοιες ενέργειες όπως και αυξήσεις δημοτικών φόρων, επεμβαίνουν βάναυσα στον οικογενειακό  προϋπολογισμό των δημοτών, επιφέροντας τους προβληματισμό και στεναχώρια.

Τελικά ή αλαζονεία, η υπεροψία, η κουτοπονηριά και η  προκλητικότητα είναι διάχυτες στον πρώτο όροφο του δήμαρχειακού μεγάρου στη Νέα Μάκρη. 

1_fdf2a.jpeg