ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενα εκπληκτικό animation για την κλιματική αλλαγή από τον Δήμο Φυλής

Ενα εκπληκτικό animation για την κλιματική αλλαγή από τον Δήμο Φυλής

 

Ο Δήμος Φυλής, στο πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος WalktheGlobalWalk, δημιούργησε μία ταινία κινουμένων σχεδίων (animation) για την κλιματική αλλαγή. Στην ταινία αυτή πρωταγωνίστρια είναι η Ηρώ (Hero) και με τον τρόπο αυτό συμβολίζεται πως ταυτόχρονα η πρωταγωνίστριά μας είναι ηρωίδα. Η ταινία αυτή είναι τόσο επίκαιρη όσο ποτέ μια και αναδεικνύονται όλα τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, λόγω των παρεμβάσεων του ανθρώπου. Η ταινία αφιερώνεται στον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, από το Ζεφύρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών.

 

Η Ηρώ, έμπνευση της μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, Μαρίνας Λιζάρδου, η οποία συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Walk the Global Walk, είναι ένα κορίτσι που θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε πόλη του σύγχρονου κόσμου. Παρατηρεί τα σκουπίδια, τα εργοστάσια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τις πλημμύρες και τις φωτιές, ενώ η μαμά της πιστεύει ότι είναι βρίσκονται μέσα στο μυαλό της. 

 

Στο αποκορύφωμα της ταινίας αποκαλύπτεται ότι είναι καθισμένη στη καρέκλα του παιδοψυχολόγου. Θλιμμένη κοιτά τον παιδοψυχολόγο, ο οποίος την παρακολουθεί προβληματισμένος. Η μαμά της Ηρώς περιμένει. Ο διάλογος που ακολουθεί μας αποκαλύπτει το μήνυμα που θέλει να περάσει η ταινία.

ΓΙΑΤΡΟΣ - Η Ηρώ είναι ένα πολύ ευαίσθητο κορίτσι και έχει πολύ μεγάλη φαντασία… όμως θα πρέπει όλοι να την ακούσουμε.

ΜΑΜΑ - Εγώ τί πρέπει να κάνω γιατρέ;

ΓΙΑΤΡΟΣ - Να την ακούσετε.

 

Το animation υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της BROSinARTS animation studios, με την σκηνοθετική επιμέλεια του Αποστόλη Ηλιόπουλου και του Ηλία Ρουμελιώτη, βασισμένη στο σενάριο της Μαρίνας Λιζάρδου, του Αποστόλη Ηλιόπουλου και του Άρη Καπλανίδη.

 O σύνδεσμος για το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=Na6Np-3dH20