ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής στις Εκδηλώσεις για την Ευρώπη στο Miggiano της Ιταλίας.

Οι ιταλικές οργανώσεις Fattoria Pugliese Diffusa APS και ο Δήμος Miggiano, ήταν οι οικοδεσπότες της 4ης Διεθνούς Εκδήλωσης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέοι για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη». Στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 διεθνείς συμμετέχοντες από τη Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία και Γερμανία και περισσότεροι από 100 τοπικοί συμμετέχοντες από το Liceo "Comi" από την πόλη του Tricase.
 
Η εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία ως προς τις Πολιτικές και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αλληλεγγύη μέσω της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας. Οι διοργανωτές εκπαίδευσαν τους νέους που συμμετείχαν από όλες τις χώρες σε θέματα αλληλεγγύης και δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών.
 
Ο κ. Michele Sperti, δήμαρχος της πόλης Miggiano, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε τη χαρά του και ευγνωμοσύνη για αυτήν την πρωτοβουλία που επιτρέπει στις κοινότητες να δημιουργήσουν χώρους επικοινωνίας σχετικά με το νόημα της Αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης στην Ευρώπη και για το Μέλλον της Αλληλεγγύης στην Ευρώπη.
 
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Φυλής, κύριος Αντωνόπουλος Γεώργιος, μαζί με τον φοιτητή από το Δήμο Φυλής Μάριο Δελατόλα, παρουσίασαν τις καλές πρακτικές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής. Η συνάντηση πρόσφερε τον κατάλληλο χώρο για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την Αλληλεγγύη μέσω της Ευρωπαϊκής και Οικονομικής Ιθαγένειας. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Αντωνόπουλο “είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν θέμα την αλληλεγγύη, από τη στιγμή που οι κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Φυλής αποτελούν πρότυπο που ξεπερνάει τα σύνορα της Δυτικής Αττικής”.
 
Σχετικό βίντεο: