ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στον Άγιο Κωνσταντίνο Άνω Λιοσίων το Ετήσιο Μνημόσυνο του ηρωικού συντοπίτη μας Βασίλη Φιλώρα

Θυσίασε τη ζωή του πολεμώντας τη φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις 6 Αυγούστου 2021

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων στις 10 και 30, θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο του ηρωικού συντοπίτη μας Βασίλη Φιλώρα, που θυσίασε τη ζωή του πολεμώντας τη φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις 6 Αυγούστου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολιτεία και ο Δήμος Φυλής απέδωσαν τις οφειλόμενες τιμές στον Εθελοντή συντοπίτη μας

Στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος και ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής.
Το ύστατο χαίρε εκ μέρους του Δήμου Φυλής απηύθυνε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, συνοδευόμενος από πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε τη χορήγηση σύνταξης στη χήρα του Βασίλη Φιλώρα, δηλώνοντας ότι:
«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός.

Ένα χρόνο μετά η μνήμη του και η θυσία του παραμένουν ζωντανές και δυστυχώς τραγικά επίκαιρες… Σκοτεινοί “κύκλοι” συνεχίζουν και φέτος την ανίερη δράση τους, καίγοντας δάση, ψυχές και κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Η μνήμη του Βασίλη Φιλώρα μας ενώνει όλους, ενάντια τους…

Φωτό Αρχείου του ηρωϊκού Βασίλη Φιλώρα από την εξόδιο Ακολουθία 10-8-2021