ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Aντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μεγαρέων Κ. Φυλακτός: «Πόσιμο κρίθηκε το νερό στο Αλεποχώρι μετά από έλεγχο»

Με ανακοίνωσή του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, γνωστοποίησε ότι: «Πόσιμο κρίθηκε το νερό στο Αλεποχώρι ύστερα από ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγιεινής Π.Ε Δυτικής Αττικής (Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου) και μετά από έλεγχο που έκανε σήμερα. (περιοχή Μεγάρων που υδροδοτείται από τον κ. Μπάρδη). Συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε με εμφιαλωμένα νερά την πυρόπληκτη περιοχή Ζάχουλη».

Από τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που λήφθηκαν μέχρι χθες και των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων διαπιστώθηκε ότι το παρεχόμενο νερό είναι πλέον ασφαλές και πληροί τις προδιαγραφές ώστε να γίνεται χρήση του νερού χωρίς να κινδυνεύει η δημόσια Υγεία, όπως αναφέρει, σήμερα 5 Αυγούστου, δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων.

Κατόπιν αυτού του γεγονότος με χθεσινή απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, αίρεται η προσωρινή απαγόρευση χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στην περιοχή Αλεποχωρίου.

Με νεότερο δελτίο τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, διευκρινίζει τα εξής:

Η απόφαση για απαγόρευση χρήσης του νερού προς ανθρώπινη χρήση στο δίκτυο Αλεποχωρίου Δήμου Μεγαρέων είχε ληφθεί έπειτα από καταστροφές στο δίκτυο εξαιτίας της πυρκαγιάς, αυτοψία κλιμακίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και δειγματοληψίες σε σημεία του δικτύου ύδρευσης που οδήγησαν στην απαγόρευση. Μετά την απόφαση απαγόρευσης χρήσης του νερού, τα αρμόδια κλιμάκια των υπηρεσιών πραγματοποίησαν υγειονομική αναγνώριση στην περιοχή από την οποία δεν προέκυψε πρόβλημα (διαρροή, θραύση σωλήνων, εμπόδια στη ροή, κλπ.).

 

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, εφαρμόστηκε το μέτρο της υπερχλωρίωσης του νερού στη δεξαμενή υδροδότησης και σε όλο το μήκος συστήματος ύδρευσης με διάλυμα χλωρίου υψηλής συγκέντρωσης και αντίστοιχο χρόνο παραμονής το οποίο στη συνέχεια απορρίφθηκε.

Νέες δειγματοληψίες(χημικές και μικροβιολογικές) στις 25 Ιουλίου που αναλύθηκαν και εστάλησαν από το Κέντρο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ.) δείχνουν ότι το νερό στο δίκτυο ύδρευσης Αλεποχωρίου Δήμου Μεγαρέων είναι πλέον ασφαλές προς ανθρώπινη χρήση.

Σχετικά ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε: «Μετά από τις αναλύσεις, τις αυτοψίες και τις δειγματοληψίες των αρμόδιων κλιμακίων, το νερό στο Αλεποχώρι είναι ασφαλές και προς ανθρώπινη χρήση. Θα πρέπει όμως να είμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως και οι υπεύθυνοι του δικτύου στην περιοχή Αλεποχωρίου Δήμου Μεγαρέων, και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πρέπει να είναι συστηματικοί και συνεχείς για την υγεία μας».

Πηγή: megaratv.gr