ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

150.000 ευρώ στον Δήμο Μεγαρέων για αντιμετώπιση ζημιών πυρκαγιάς 20ης Ιουλίου

Με την με αρ. πρωτ. 51684/03-08-2022 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών  χρηματοδοτούνται οι Δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χώρας».

Απόφαση Υπουργείου Εσωτερικών

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου που έπληξαν τους δύο Δήμους της Δυτικής Αττικής, ο μεν Δήμος Μεγαρέων χρηματοδοτείται με 150.000,00 ευρώ και ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλίας με 100.000,00 ευρώ.

Με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ευχαριστεί θερμά τον αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, για αυτή τη χρηματοδότηση.

Επίσης , σε δήλωσή του αναφορικά με τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών για τους πυρόπληκτους Δήμους της Δυτικής Αττικής, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, σημείωσε:

«Η Κυβέρνηση, με ταχύτατους ρυθμούς, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προβαίνει σε ουσιαστικές ενέργειες για την ενίσχυση των Δήμων της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών στην περιοχή μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα, για την άμεση ανταπόκρισή του, αποδεικνύοντας και πάλι ότι η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αυτοδιοικητικών φορέων και των πολιτών της Δυτικής Αττικής».