ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλειστό αύριο το Δημόσιο - Απαγόρευση κυκλοφορίας σε παραλιακή και Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και τον Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί, αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, όπως τις ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι οι εξής:

1. Από τη 1 μέχρι τις 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.

2. Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

3. Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. «Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε, αν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε» είπε ο υπουργός.

4. Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

6. Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.