ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Άλλη μια δενδροφύτευση στη Βαρυμπόμπη από το Δήμο Αχαρνών σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τη We4All

Άλλη μια δενδροφύτευση στη Βαρυμπόμπη από το Δήμο Αχαρνών σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τη We4All

Συνεχίστηκαν το Σάββατο 18 Μαρτίου οι δράσεις δενδροφύτευσης που διοργανώνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε συνεργασία με φορείς και τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All. Αυτή τη φορά το σημείο συνάντησης ήταν η οδός Ορφέως, στα σύνορα Θρακομακεδόνων-Βαρυμπόμπης, σε μια έκταση που υπέστη ζημιές από τη φωτιά του 2021 και ήρθε, πλέον, η ώρα να αποκατασταθεί το οικοσύστημα, εφόσον πρώτα δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στη φύση να ανασυνταχθεί.

Η συγκεκριμένη δράση ήταν προϊόν της συνεργασίας του Δήμου Αχαρνών με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τη We4All και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, κρίνοντας από τη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων εθελοντών, οι οποίοι ακολουθώντας τις οδηγίες των υπευθύνων φύτεψαν και πότισαν τα δεντράκια.

Στη δράση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αχαρνών όπως και αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής. Στις δηλώσεις του ο  Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός τόνισε :“Με την υποστήριξη φορέων και εθελοντών δενδροφυτεύσαμε σήμερα έκταση στη Βαρυμπόμπη και συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα και με άλλες δράσεις για να αποκατασταθεί το οικοσύστημα της περιοχής και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Το τοπίο σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες πρασινίζει ξανά. Ο χρόνος και η φύση κάνουν τη δουλειά τους, αλλά κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο.Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που πήραν μέρος στη δράση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρασίνου σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον οργανισμό We4All”.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ξαγοράρης σημείωσε ότι οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, σε διαφορετικά σημεία της Βαρυμπόμπης.

dendrofyteysi_5_103a6.jpg

dendrofyteysi_7_dc593.jpg

dendrofyteysi_6_0_6606c.jpg

dendrofyteysi_1_0_b92fe.jpg

dendrofyteysi_9_1_86386.jpg