Αχαρνών
Το πάλαι ποτέ "σαλέ Κυκλάμινα" αποφάσισε ξαφνικά να αναδομήσει με 600.000(μόνο για μελέτες) ευρώ κρατικού χρήματος ο Δήμαρχος Αχαρνών, με τις ευλογίες Πέτσα

Φυσικά εγώ απόρησα και του είπα δεν είναι δυνατόν, για να συνεχίσει και να μου πει "Tα εξοπλιστικά θα είναι παρωνυχίδα μπροστά στα σκάνδαλα που θα ξεσπάσουν με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης."
Δεν επέμεινα και το άφησα να περάσει έτσι.
Και ξαφνικά μαθαίνω ότι ο Δήμος Αχαρνών θα υποβάλει φάκελο στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με θέμα, ”Μελέτες αξιοποίησης του πρώην ξενοδοχείου Kυκλάμινα και του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή Αγία Τριάδα Πάρνηθας” δαπάνης 600.000 ευρώ.
Για όσους δεν πρόλαβαν αυτό το μικρό ξενοδοχείο – σαλέ στην Πάρνηθα ήταν κάποτε το καταφύγιο για παρέες, ταξιδιώτες και ζευγάρια, διέθετε 18 δωμάτια με φοβερή θέα σε μια πανέμορφη τοποθεσία μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον μέσα στο ελατοδάσος της Πάρνηθας.
Διέθετε επίσης καφετέρια και εστιατόρια και αποτελούσε σήμα κατατεθέν για την περιοχή λόγω της φήμης του.
Η δόξα για το μικρό σαλέ της Πάρνηθας που βρίσκεται στη θέση Αγία Τριάδα της Πάρνηθας, έληξε το 2007 μετά από μια μεγάλη καταστροφή όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Πάρνηθας.
Το τραγικό και καθοριστικό συμβάν ήταν η μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε τότε. Σε εκείνη τη φωτιά χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες μέσα στις φλόγες 48.744 στρέμματα δάσους.
Έτσι από τότε έως σήμερα, το ξενοδοχείο – σαλέ Κυκλάμινα δε θυμίζει σε τίποτε τις αλλοτινές εποχές και είναι απλώς ερείπια.
Ο δήμαρχος Αχαρνών 14 χρόνια μετά αποφάσισε να ξαναζωντανέψει τα Κυκλάμινα -όχι φυσικά με λεφτά από την τσέπη του δήμου- αλλά με χρήματα των δημοτών, μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.
Όπως φαίνεται στο βίντεο και στις εικόνες το κτίριο που στεγαζόταν το πάλαι ποτέ περίφημο σαλέ, είναι ένα μάτσο καμένοι τοίχοι και λιωμένα σίδερα που ο δήμαρχος που δεν έχει λύσει κανένα σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή του, ξαφνικά θέλει να αναδομήσει.
Δεν έχει καταφέρει να κλείσει τις λακούβες στους δρόμους του Μενιδίου, όπου λακούβες καταπίνουν ολόκληρα αυτοκίνητα και θέλει να αναστηλώσει ολόκληρο -κατεστραμμένο ολοσχερώς- κτίριο.
Επειδή αυτό ειναι φύσει αδύνατο να συμβεί με μόλις 600.000 ευρώ δαπάνη( είναι μόνο για μελέτες) και υποψιαζόμαστε πως κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας αναρωτιόμαστε:
1ον Πόσα δικά μας λεφτά θα χρειαστεί να ρίξει ακόμα σε ένα -καμμένο- βαρέλι δίχως πάτο ο δήμαρχος Αχαρνών για να το φέρει στην αρχική του μορφή;
2ον Γιατί όλες αυτές τις δαπάνες που θέλει να καλύψει για το σαλέ δεν τις διεκδικεί για άλλα πιο σημαντικά έργα όπως οι δρόμοι, οι πλατείες και τα σχολεία της περιοχής;
3ον Υπάρχει συγκεκριμένος εργολάβος που θα αναλάβει με φωτογραφική διάταξη το έργο άραγε;
4ον Ποιος είναι ο ρόλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα στο όλο project;
5ον Μήπως είναι ήδη συμφωνημένο το ποιος ιδιώτης θα αναλάβει την διαχείριση του νέου σαλέ μετά την πλήρη ανοικοδόμηση του με κρατικό χρήμα;