Η ατάκα της ημέρας

  • Ο κοντός αλαζόνας δήμαρχος που ζητάει προμήθεια πιο πολλά από αυτά που θα βγάλει ο εργολάβος. Σε λίγο κανείς δεν θα πλησιάζει σε έργα του μη παραλιακού δήμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανατροπή στις Αχαρνές: Οικονόμου σε αποδρομή – Οι σύμβουλοι σπρώχνουν Ρούσσα στην προεδρία

Ανατροπή στις Αχαρνές: Οικονόμου σε αποδρομή – Οι σύμβουλοι σπρώχνουν Ρούσσα στην προεδρία

Σημαντικές εξελίξεις φαίνεται πως δρομολογούνται στον Δήμο Αχαρνών, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο κ. Κωνσταντίνος Ρούσσας προβάλλει πλέον ως το επικρατέστερο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη θέση του σημερινού προέδρου κ. Θέμη Οικονόμου.

Το κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού δείχνει να έχει αλλάξει οριστικά. Η δυσφορία που φέρεται να υπάρχει απέναντι στον κ. Οικονόμου δεν είναι πλέον μεμονωμένη ούτε περιορισμένη σε λίγες φωνές. Αντιθέτως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων της παράταξης, που κάποιοι την ανεβάζουν ακόμη και στο 90%, επιθυμεί αλλαγή στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και στηρίζει την επιλογή του κ. Ρούσσα.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι απλώς μια τυπική αλλαγή προσώπου. Έχει έντονο πολιτικό βάθος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πρόσωπο-κλειδί για τη λειτουργία του οργάνου, για τις ισορροπίες μέσα στη δημοτική ομάδα, αλλά και για την εικόνα της διοίκησης προς τους πολίτες. Όταν λοιπόν ένα τόσο μεγάλο μέρος της παράταξης φέρεται να ζητά αλλαγή, αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει ξεπεράσει τα όρια της προσωπικής δυσαρέσκειας και έχει μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα.

Ο κ. Θέμης Οικονόμου, σύμφωνα με όσα λέγονται στο παρασκήνιο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τη στάση του. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι φέρονται να του χρεώνουν εσωτερικές εντάσεις, διαφωνίες και ένα κλίμα που δεν βοηθά την ενότητα της παράταξης. Σε μια περίοδο που η δημοτική αρχή χρειάζεται συνοχή, σοβαρότητα και συντονισμό, τέτοιου είδους εσωτερικές τριβές λειτουργούν διαλυτικά.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Οικονόμου επιχειρεί να αναστρέψει το κλίμα, κάνοντας επαφές και τραπέζια σε δημοτικούς συμβούλους, σε μια προσπάθεια να κρατήσει δυνάμεις γύρω του. Όμως, όπως φαίνεται, η προσπάθεια αυτή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Το πολιτικό ρεύμα μέσα στην παράταξη δείχνει να έχει στραφεί αλλού και συγκεκριμένα προς τον κ. Κωνσταντίνο Ρούσσα.

Ο κ. Ρούσσας εμφανίζεται ως μια επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά, να αποκαταστήσει την ηρεμία στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας και να δώσει νέα εικόνα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός ότι συγκεντρώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο μεγάλη αποδοχή από τους συμβούλους της παράταξης Βρεττού, τον καθιστά πλέον φαβορί για την προεδρία.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα πράξει ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός. Από τη μία πλευρά, έχει μπροστά του έναν νυν πρόεδρο που φαίνεται να έχει χάσει την πολιτική στήριξη μεγάλου μέρους της παράταξης. Από την άλλη, έχει μια ξεκάθαρη πίεση από τους δημοτικούς συμβούλους που ζητούν αλλαγή και βλέπουν στο πρόσωπο του κ. Ρούσσα την επόμενη λύση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο δήμαρχος καλείται να σταθμίσει όχι μόνο τις προσωπικές σχέσεις και τις εσωτερικές ισορροπίες, αλλά κυρίως τη συνολική λειτουργία της διοίκησης. Όταν η πλειονότητα της δημοτικής ομάδας δείχνει έναν συγκεκριμένο δρόμο, είναι δύσκολο για οποιονδήποτε δήμαρχο να τον αγνοήσει.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ο κ. Κωνσταντίνος Ρούσσας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μια σημαντική πολιτική αλλαγή στον Δήμο, με ξεκάθαρο μήνυμα: η εποχή Οικονόμου φτάνει στο τέλος της και η παράταξη Βρεττού αναζητά νέα ισορροπία, νέα πρόσωπα και διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

 
 
powered by social2s