ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ασπρόπυργος: Τουλάχιστον 30 παιδιά παρενόχλησε ο γυμναστής - "Μου κατέβασε τη μπλούζα για να δει πού έχω γρατζουνιά..."

Ασπρόπυργος: Τουλάχιστον 30 παιδιά παρενόχλησε ο γυμναστής - "Μου κατέβασε τη μπλούζα για να δει πού έχω γρατζουνιά..."

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον γυμναστή δημοτικού σχολείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητών του, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

"Μας γαργαλάει στη κοιλιά και στις μασχάλες... ". "Μου κατέβασε τη μπλούζα για να δει πού έχω γρατζουνιά... ". "Είπε να κάτσω στα πόδια του... ". Πρόκειται για μερικά από τα περιστατικά που περιέγραψαν το προηγούμενο διάστημα στους γονείς τους, μαθητές από διαφορετικές τάξεις σε δημοτικό σχολείο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, "φωτογραφίζοντας" τον 30χρονο γυμναστή τους.

Οι επαναλαμβανόμενες θωπείες και οι "περίεργες" συμπεριφορές του δασκάλου, προκάλεσαν το πρωί της Δευτέρας την οργισμένη αντίδραση των γονιών, που συγκεντρώθηκαν με απειλητικές διαθέσεις έξω από το σχολείο, αλλά και τη σύλληψη του 30χρονου σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Ο γυμναστής αρνείται τις κατηγορίες, ενώ έχει καταθέσει στις αρχές ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία έχει ποσοστό αναπηρίας 67%, λόγω του συνδρόμου Asperger.

Τουλάχιστον 30 καταγγελίες

Η πρώτη καθιερωμένη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν, φαίνεται ότι "ξετύλιξε" το κουβάρι των καταγγελιών για τον 30χρονο.

Μια αναφορά ενός πατέρα μαθήτριας σχετικά με την ανεξήγητη συνήθεια του γυμναστή, να γαργαλάει τους μαθητές, ήταν αυτή που άνοιξε τη συζήτηση ανάμεσα στους γονείς, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 30 παιδιά είχαν περιγράψει παρόμοια περιστατικά στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου, που ερευνά την υπόθεση, έχει λάβει ήδη 8 ένορκες καταθέσεις από γονείς και από το διευθυντή του σχολείου, με τις καταγγελίες να αφορούν μαθητές όλων των τάξεων.

Το πρωί της Δευτέρας, μαινόμενοι γονείς που ζητούσαν την απομάκρυνσή του 30χρονου, έφτασαν έξω από το σχολείο και επιχείρησαν ακόμα και να σκαρφαλώσουν πάνω από την περίφραξη προκειμένου να ζητήσουν το λόγο από τον γυμναστή. Η διεύθυνση του σχολείου και οι δάσκαλοι που βρίσκονταν στο κτίριο, κατάφεραν να αποτρέψουν το λυντσάρισμα, μέχρι τελικά να έρθει η αστυνομία και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

"Αθώο παιχνίδι"

"Είναι ένα αθώο παιχνίδι", υποστηρίζει ο 30χρονος γυμναστής, ο οποίος επικαλούμενος την αναπηρία του υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να κάνει τα όσα του καταλογίζουν ως κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, καμία καταγγελία δεν αφορά σεξουαλική κακοποίηση, όμως οι μαθητές έχουν περιγράψει διαφορετικής φύσεως περιστατικά, τα οποία έχουν τεθεί σε γνώση των αρχών.

Σε μια από τις καταθέσεις, οι γονείς 8χρονης μαθήτριας υποστήριξαν ότι ο γυμναστής ενώ βρισκόταν στο σχολείο και είχε στα πόδια του την ανήλικη, της κατέβασε τη μπλούζα με την πρόφαση να δει σε ποιο σημείο είχε γρατζουνιστεί. Σε άλλη αναφορά γίνεται λόγος για υποτιμητικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος μαθητή, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού.

Ο 30χρονος αναπληρωτής, που διορίστηκε το Σεπτέμβριο στο σχολείο του Ασπροπύργου, έχει παυθεί από τα καθήκοντά του ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Πηγή:https://www.thetoc.gr/