ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η σκέψη όλων βρίσκεται στους συνανθρώπους μας,  που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη  για ζωή. Μια ημέρα, που μας ευαισθητοποιεί ακόμα περισσότερο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνδράμουμε τον αγώνα αυτόν. Είναι γεγονός ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της Πανδημίας του COVID-19 υπήρξαν αναβολές, καθυστερήσεις και τροποποιήσεις στα ραντεβού των νοσούντων αλλά και στα προγράμματα εξειδικευμένων θεραπειών.

Το τρίπτυχο, Πρόληψη, Διάγνωση και Θεραπεία αποτελούν βασικά βήματα για την αντιμετώπιση της εν λόγω μάστιγας. Η ημέρα αυτή είναι μία ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη στην μάχη ενάντια στον καρκίνο. Όσο πιο νωρίς διαγνωστεί ένας καρκίνος τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες επιβίωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος συνεχίζει να είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Τόσο ο Δήμος μας, με τις δράσεις πρόληψης ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ,  όσο και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε τους πολίτες μέσω ενημερωτικών ημερίδων, δωρεάν προληπτικών ελέγχων και εθελοντικών δράσεων, προτρέποντάς τους να πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους, με στόχο πάντοτε την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση που σώζει ζωές.