ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βιωματικό Εργαστήρι στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές»

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας του  Δήμου  Ασπροπύργου, σε συνεργασία με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική ημερίδα που δόθηκε στο πλαίσιο της διεξαγωγής Βιωματικού Εργαστηρίου, σε μαθητές/-τριες της Ε’ τάξης δημοτικού, με κύρια θεματική ενότητα «Φυσικές Καταστροφές». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του 11ου Δημοτικού Σχολείου, στο Ρουπάκι Ασπροπύργου, με τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας και τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των τμημάτων της Ε’ Δημοτικού, κα. Δέσποινα Ιωαννίδου και κ. Γεώργιου Καψιμάλη.

Κατά τη διάρκεια του Βιωματικού Εργαστηρίου, οι μαθητές/ τριες παρακολούθησαν εκτενή παρουσίαση powerpoint  μέσω προβολής σε συσκευή προτζέκτορα. Πιο αναλυτικά, παρουσιάστηκαν ορισμένες πληροφορίες θεωρητικού υπόβαθρου, αναφορικά με την ασφαλή αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ακραίων φυσικών φαινομένων, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση  στις μεθόδους ψυχολογικής διαχείρισης αυτών καθώς και των συναισθημάτων πανικού που ενδεχομένως προκαλούν στον παιδικό και μαθητικό πληθυσμό.

Ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ασπροπύργου κ. Νικολάου Μελετίου, στην ημερίδα, παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Σοφία Μαυρίδη, η οποία αφού συναντήθηκε με την διευθύντρια του Σχολείου, κα. Αικατερίνη Μαραγκάκη, μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου για την κλιματική αλλαγή. Κατόπιν,  συνεχάρη τόσο τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής ημερίδας.

Δείτε παρακάτω εικόνες αντίστοιχων δράσεων:
 
3
1
 
2