ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασπρόπυργος: Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 25.000 ανέργους

Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» οκτάμηνης διάρκειας.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, αλλά και η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και υποχρεωτική κατάρτιση, που οδηγεί σε πιστοποίηση, στους ωφελούμενους έως και 54 ετών. Η απασχόληση θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων, που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο αλλά και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος κλπ.

Οι ωφελούμενοι στην αίτησή τους έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν μία ειδικότητα εργασίας σε τρεις δήμους της επιλογής τους, καθώς και δύο θεματικά αντικείμενα κατάρτισης.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικά οι Δήμοι Ασπροπύργου, Φυλής, Ελευσίνας, Μάνδρας, Αχαρνών κτλ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις υπ’ αρ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου στα τηλέφωνα 2132006489 και 2105576704 καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. ή να αποστείλουν την αίτηση πλήρως συμπληρωμένη με την ειδικότητα και τους 3 δήμους επιλογής τους (προσοχή η ίδια ειδικότητα για κάθε δήμο), τα δύο επιθυμητά θεματικά αντικείμενα κατάρτισης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. του Γραφείο Απασχόλησης.