ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεύτερο μεγάλο έργο του Δήμου Ασπροπύργου προϋπολογισμού 6.070.972 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Με το ποσό 6.070.972 ευρώ εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ασπροπύργου στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με τίτλο  «Αποκατάσταση δημοτικού κτιρίου για αναβάθμιση των παροχών, υπηρεσιών και υποδομών του Δήμου Ασπροπύργου, πρωτίστως σε ευάλωτες ευπαθείς ομάδες», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών». Την έγκριση του έργου ενέκρινε με απόφασή του ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, και η χρηματοδότησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω  επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αντικείμενο της πρότασης είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου που βρίσκεται εντός του εργοταξίου του Ασπροπύργου στη Θέση “Λάκκα Χατζή”, πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να αποπερατωθεί το υφιστάμενο κτίριο 1, ωφέλιμης επιφάνειας περίπου 3.402,00 μ2 και επιφάνειας υπογείου 1.134,00 μ2, καθώς και να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος αυτού επιφάνειας περίπου 7.500,00 μ2, με σκοπό και την αναβάθμιση των παροχών και υπηρεσιών προς τους πολίτες και πρωτίστως σε ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, με επιστολή του προς τον αν. Υπουργό εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση ενός τόσο σημαντικού έργου που θα αναβαθμίσει τις κτιριακές υποδομές του Δήμου και πρωτίστως, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόταση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας και Αγροτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Νέζης ευχαριστεί  θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες Τεχνική και Προγραμματισμού για την αρτιότητα της πρότασης και τη συνεργασία με τις λοιπές υπηρεσίες. Είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που εγκρίνεται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και θα έχει σημαντικά οφέλη για το σύνολο των δημοτών.