ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου στην Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς Μεγάλης Έκτασης- «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ετήσια Άσκηση Αντιμετώπισης Δασικής Πυρκαγιάς, μεγάλης έκτασης, σε πραγματικές συνθήκες, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος, την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στις 10:00 π.μ. ,στη θέση «Ξηρόρεμα – Ήμερος Τόπος» του Δήμου Ασπροπύργου σε δασική έκταση, που βρίσκεται στις παλιές βάσεις του ΝΑΤΟ.
 
Η άσκηση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής και τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Υφυπουργού κ. Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριου Κοσμόπουλου, του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, κ. Μελέτιου Μπουραντά καθώς και εκπροσώπων αρμόδιων φορέων.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
 
Η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η άμεση απόκριση, ο βέλτιστος συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων χαρακτήρισαν την άσκηση, της οποίας στόχος ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων, η δοκιμασία και ο έλεγχος αξιοπιστίας της υλικοτεχνικής υποδομής των φορέων και των μέσων, που διαθέτουν, η μείωση του χρόνου απόκρισης, σύμφωνα με τις φάσεις του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».
 
Με το πέρας της άσκησης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, δήλωσε: «Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, διδασκόμαστε. Προετοιμαζόμαστε. Γινόμαστε καλύτεροι. Δημιουργούμε πρωτόκολλα ανταπόκρισης, όλοι μαζί, σαν μία μονάδα, το Κεντρικό Κράτος, οι ΟΤΑ, τα Σώματα Ασφαλείας, οι Εθελοντικοί Σύλλογοι. Το θέμα δεν είναι τοπικό, είναι Πανελλήνιο. Είμαστε έτοιμοι. Η φωτιά είναι η ίδια η φύση, όμως εμείς, με διαρκείς προετοιμασίες, εκπαιδεύσεις και επιχειρήσεις, είμαστε πλέον σε θέση να τη διαχειριστούμε. Ύψιστος σκοπός μας, η ασφάλεια των πολιτών, η υγεία μας, οι εστίες μας, οι κόποι μιας ζωής, αλλά και το ίδιο το περιβάλλον».