ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη 1ου ΕΠΑΛ στη ΣΧΑΛ Ασπρόπυργου

Στο πλαίσιο εξωσχολικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ανήμερα της 19ηςΜαΐου 2022,  ημέρα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, συνοδεία των καθηγητών τους καθώς και του Πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Γεώργιου Φίλη, επισκέφθηκαν  την σχολή αλεξιπτωτιστών στο στρατόπεδο ΣΕΕΜΑΝ της Παραλίας Ασπροπύργου.

Πριν την είσοδο τους στο στρατόπεδο, κατόπιν προτροπής του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικολάου Μελετίου, ένεκεν της ημέρας, οι  μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ μαζί με τον Πρόεδρο ΔΕΠ, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Μιχαήλ Ψωμιάδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Παντελή Σαββίδη και τον Αντιπρόεδρο του ΟΑΦΝΤΗ, κ. Αντώνιο Κοναξή, απέτιναν φόρο τιμής στην προτομή του Ασπροπύργιου καταδρομέα-ήρωα, Ταξίαρχου Γιώργου Παπαμελετίου.

Κατόπιν, την ομάδα επισκεπτών υποδέχτηκε στην  σχολή ο Διοικητής, Αντισυνταγματάρχης Πεζικού, κ. Αθανάσιος Γκέκας με το επιτελείο του, ο οποίος μετά το καλωσόρισμα έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της σχολής από την ίδρυση της, το 1955, μέχρι και σήμερα. Ανέφερε, ακόμη, τις υπηρεσίες που προσφέρει η σχολή και το συνολικό ρόλο και τον τρόπο της σκληρής δουλειάς και εκπαίδευσης των Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών καταδρομών (στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης). Ακολούθως τη σκυτάλη έλαβαν οι εκπαιδευτές, οι οποίοι φρόντισαν για μία ευχάριστη ξενάγηση της ομάδας επισκεπτών στις Εγκαταστάσεις της σχολής. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαιδευτική προβολή βίντεο και διαφανειών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν για το πλήρη εξοπλισμό των αλεξιπτωτιστών αλλά και να τον φορέσουν, καθώς και να προσομοιώσουν πτώση μέσα από στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Chinouk και μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 Hercules.

Κατά τις μετέπειτα δηλώσεις του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικολάου Μελετίου, αφότου ευχαρίστησε προηγουμένως τον αρχηγό  ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο που ενέκρινε το σχετικό αίτημα επισκέψεως: «Αφενός, η Δημοτική Αρχή δηλώνει τον αμέριστο σεβασμό της στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και δη σε όσα εδρεύουν σε στρατόπεδα εντός της χωροταξικής της αρμοδιότητας. Αφετέρου το αίμα των Ασπροπύργιων εφήβων «βράζει». Πολλοί ασχολούνται με τα μαχητικά αθλήματα, ενώ το εκπαιδευτικό επίπεδο πολλών βρίσκεται ήδη αρκετά ψηλά. Έχουμε χρέος λοιπόν να εντείνουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους, προσφέροντας τους επιλογές για το μέλλον τους, δίνοντας τους διέξοδο από μία κρίση που διαρκώς παίρνει νέες μορφές, εδώ και 14 χρόνια: οικονομική, πανδημική ενεργειακή. Εμείς οι Ασπροπύργιοι, άλλωστε, είμαστε πρακτικοί άνθρωποι».