ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Δημάρχου Ασπροπύργου, Νικόλαου Μελετίου, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεμιστοκλής Τσόκας, συναντήθηκαν την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεμιστοκλής Τσόκας, έθεσαν ζητήματα παραβατικότητας, εγκληματικότητας και ασφάλειας στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., όπως και θέματα υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, αντέτεινε στην αντιπροσωπεία του Δήμου Ασπροπύργου, πως παρότι ενδέχεται τα Τμήματα του Ασπροπύργου να μην διαθέτουν την οργανική δύναμη που πρέπει, μολαταύτα πλήθος αστυνομικών δρουν στην περιοχή, από την  Άμεση Δράση, την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙ.ΑΣ», τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας (Δ.Ο.Α.), τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και της Ομάδας Δράσης.

Η δε παραβατικότητα και εγκληματικότητα, εν συγκρίσει με προηγούμενες χρονιές, παρουσιάζουν ύφεση κατά 30 %. Τέλος, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ διαβεβαίωσε για την συνεχόμενη πολυκλαδική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στον Ασπρόπυργο και στην Δυτική Αττική, και επισήμανε την αξία της συνεργασίας όλων των φορέων των πόλεων, και ειδικά των ιδιωτών: η δική τους επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Δράσης (100), σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται κάποια εγκληματική ενέργεια ή κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο, είναι αυτή που θα βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκριθεί οργανωμένα και αποτελεσματικά.

Ο   Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, για την ακρόαση και την ενημέρωση, επέμεινε όμως ότι επιβάλλεται να εξεταστεί, εκ νέου, η επάνδρωση των Τμημάτων του Ασπροπύργου με περισσότερο οργανικό δυναμικό, ανεξαρτήτως της ομολογουμένως πολυάριθμης δράσης των προαναφερθέντων ομάδων και τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. στην πόλη.