ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού συνεχίστηκαν δια ζώσης στο Δήμο Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» και σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19 διοργάνωσε, με την επιμέλεια της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας κ. Ιωάννας Μαλιάτση, δια ζώσης σεμινάρια, ανοιχτά και δωρεάν για όλους τους Δημότες. Ήδη, τα πρώτα δυο σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία: τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 με θέμα : «Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου» και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 με Θέμα : «Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Σοφία Μαυρίδη δήλωσε, σχετικά, πως «είναι σημαντικό σε μια ιδιαιτέρως απαιτητική κι ανταγωνιστική αγορά εργασίας, οι νέοι μας να είναι εφοδιασμένοι με δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση. Η νέα ψηφιακή πραγματικότητα επιβάλει την άμεση και αποτελεσματική εκπαίδευση όλων των χρηστών, ενηλίκων και παιδιών, αφού όλοι πλέον χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τόσο για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς λόγους όσο και για λόγους ψυχαγωγίας. Τα σεμινάρια  προσφέρουν τις τεχνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας. Η ψηφιακή παιδεία είναι μια αναγκαιότητα και εμείς ως Δήμος από την πλευρά μας προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε την δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση για όλους τους συμπολίτες μας».

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι, πως τα παραπάνω σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και αξιόλογη συμμετοχή, παρά τη καλοκαιρινή περίοδο. Ο Δήμος Ασπροπύργου ήταν μέσα στους πρώτους Δήμους , από όλη την Περιφέρεια, που διοργάνωσε και       συμμετείχε  σε  αυτή τη δράση.  Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων δόθηκε ραντεβού τον Σεπτέμβριο για την συνέχεια των επιτυχημένων δράσεων.