ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: «Οι ύβρεις και οι συκοφαντίες δεν αποτελούν αντιπολιτευτικό λόγο και δεν ανήκουν στο δημοκρατικό διάλογο»

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: «Οι ύβρεις και οι συκοφαντίες δεν αποτελούν αντιπολιτευτικό λόγο και δεν ανήκουν στο δημοκρατικό διάλογο»

Ανακοίνωση κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση (Τ.Ο.) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 3Β σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου κατά συμβούλου της αντιπολίτευσης της τοπικής κοινότητας Βουλιαγμένης, μετά από ψευδή και συκοφαντικό δημοσίευμα της.

Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, προφανώς παρασυρόμενη από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολική Αττική του κόμματος με δική του ατζέντα, έκανε μία αποτυχημένη προσπάθεια να ψαρέψει σε θολά νερά και εξέδωσε μία ανακοίνωση προς υπεράσπιση ενός νέου μέλους της συντονιστικής επιτροπής της η οποία εξελέγη ένα χρόνο μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, μέσα στην οποία αναφέρουν σειρά ανακριβειών, λέγοντας τη μισή αλήθεια για τη δημιουργία εντυπώσεων, τακτική ταυτόσημη με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποια μέλη της συντονιστικής γραμματείας τον αντιπολιτευτικό λόγο καθώς στερείται παντελώς ουσιαστικών επιχειρημάτων.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το «κομμένο» δέντρο και την εν γένει αντιμετώπιση του θέματος της κοπής δέντρων στην πόλη μας αναφέρουμε:

Η τοπική σύμβουλος έγραψε σε ανάρτηση: «Άλλο ένα έγκλημα σήμερα στην Ιάσωνος, ούτε θέα έκρυβε ούτε άρρωστο ήταν, μπορείτε να το διαπιστώσετε και από την ζωντάνια των κομμένων κλαδιών. Άδεια ποιος έδωσε γι’ αυτό το έγκλημα; Θα αντικατασταθεί από άλλο πεύκο»

Μία ανάρτηση ανακριβείς, (ψευδή θα λέγαμε) που όπως θα περιγράψουμε αναλυτικά δεν ήταν ούτε έγκλημα, ούτε κόπηκε το δέντρο.

Στην ανάρτηση όμως η τοπική σύμβουλος συνεχίζει…

  «Ζούμε σε ένα Δήμο, που δεν υπάρχουν Αρχές, Νόμοι, Ήθος.. Μόνο εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Εδώ καταλήγει σε συμπεράσματα άκρως υβριστικά και προσβλητικά για το Δήμο μας που θίγουν βάναυσα τους αιρετούς και τους εργαζόμενους που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία και την αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας.

Αλήθεια, ο συντάκτης της ανακοίνωσης της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ 3Β, έτσι αντιλαμβάνεται τον υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο;

Έχει την αίσθηση ότι οι ύβρεις και οι συκοφαντίες αποτελούν δημοκρατικό δικαίωμα του οποιουδήποτε;

Η συγκεκριμένη ανάρτηση, στο σύνολο της, είναι απολύτως αναληθής ενώ η τοπική σύμβουλος, ως εκλεγμένη σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης όφειλε να γνωρίζει, ρωτώντας, κάτι που προφανώς έκανε αλλά απέκρυψε, πως:

-      Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας καταψήφισε από τις 4/9/2020 αίτημα δημότη για την κοπή του συγκεκριμένου δέντρου, παρά τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, προκειμένου να προστατευθεί το φυσικό κάλλος της περιοχής και το πράσινο και μερίμνησε να υποστυλωθεί το δέντρο και να παρακολουθείται για τυχόν χειροτέρευση της κατάστασής του.

-      Δυστυχώς, στις 13/7/2021, δέκα μήνες μετά την υποστύλωση,  η υπηρεσία ενημερώθηκε πως παρά την υποστύλωση, το δέντρο έσπασε πάνω από το σημείο στήριξής του και έπεσε σε σταθμευμένο όχημα.

-      Στο σημείο μετέβησαν όλοι, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ανακριτικό της τροχαίας που ειδοποιήθηκε από τον ιδιόκτητη του οχήματος και έγινε καταγραφή του συμβάντος. Στη συνέχεια υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας προέβησαν στη κοπή του πεσμένου πεύκου.

-      Από το έτος 2014 μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια μεγάλων και μεσαίων σε ανάπτυξη δέντρων καθώς και σπόρων, εργασιών συντήρησης του πράσινου και λοιπών ενεργειών για την προστασία και αύξηση του πρασίνου στην πόλη.

-      Ο δε ακριβής αριθμός των δέντρων που τελικά κόβονται, περιβάλλεται από απόλυτη διαφάνεια καθώς με απόφαση και πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όλες οι αιτήσεις που αφορούν σε κοπή ή μη δέντρων και σε ασθένειες ή επικινδυνότητα αυτών, εξετάζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει δημόσια, χωρίς μάλιστα αυτό να απαιτείται από το νόμο.

Σε πλήρη αντίθεση όμως με την πραγματικότητα, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μία προσπάθειας μικρής μερίδας συμπολιτών μας, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η εν λόγω τοπική σύμβουλος, να χτίσουν ένα στρεβλό αφήγημα «περί καταστροφής του πρασίνου» και να προσπαθούν να το υποστηρίξουν με ψέματα και μισές αλήθειες.

Με λύπη διαπιστώνουμε πως εσχάτως προστέθηκε στη μικρή αυτή μερίδα των συμπολιτών μας και η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 3Β η οποία κάνοντας εσφαλμένη χρήση της βαριάς σφραγίδας της οργάνωσης με το ιστορικό όνομα του κόμματος που αυτή την περίοδο εκπροσωπούν, προσπαθούν με τη σειρά τους να ασκήσουν αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή προς εξυπηρέτηση προφανώς κάποιων λίγων στελεχών της οργάνωσης, που έχουν εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον για τα δημοτικά δρώμενα της πόλης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, η τοπική σύμβουλος έσπευσε να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί μέλος της συντονιστικής γραμματείας της συγκεκριμένης Τ.Ο. προφανώς για να κρυφτεί πίσω από τους λίγους που χρησιμοποιούν την κομματική τους ιδιότητα για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους μικροπολιτικές φιλοδοξίες.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει επανειλημμένα επιθυμεί τον δημιουργικό αντιπολιτευτικό λόγο και το δημόσιο διάλογο, ακόμα και όταν αυτός περιλαμβάνει αυστηρή και σκληρή κριτική. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να προστατέψουμε το κύρος του Δήμου μας, των οργάνων και των εργαζόμενων. Όταν λοιπόν ο αντιπολιτευτικός λόγος μετατρέπεται σε ύβρεις και συκοφαντίες κατά των θεσμών, χωρίς κανένα ίχνος αλήθειας, παύει να είναι θεμιτός πολιτικός διάλογος και μετατρέπεται σε πράξη που οφείλει να απασχολήσει τη δικαιοσύνη.

Τέλος λυπόμαστε με το γεγονός πως στην τελευταία απόπειρας δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων εντάχθηκε το όνομα ενός ιστορικού κόμματος και αναμένουμε με ενδιαφέρον να ενημερωθούμε αν οι απόψεις μέλους της Νομαρχιακής Οργάνωσης και των ελάχιστων παραγόντων της συντονιστικής γραμματείας που έσυραν την τοπική οργάνωση στο ολίσθημα αυτό, εκφράζουν και την επίσημη θέση του κόμματος.