ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιεί ευρύ φάσμα δράσεων,κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού («school bullying»).

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού («school bullying») και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιεί ευρύ φάσμα δράσεων, τόσο στο σκέλος της πρόληψης του φαινομένου, όσο και στην αντιμετώπισή του όπου εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα.
Συγκεκριμένα, έχει διοργανώσει με την ψυχολόγο του Δήμου και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων και των συλλόγων γονέων, σειρά διαδραστικών ομιλιών για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού (bullying) και τη βία σε όλα στα σχολεία του Δήμου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας η ψυχολόγος του Δήμου είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά και διενεργεί ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες με βίντεοκλήσεις ή μέσω τηλεφώνου. Επιπλέον, ενώ είναι σε επικοινωνία και με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με στόχο οι γονείς να ενημερώνονται από πρώιμη ηλικία για το φαινόμενο.
Παράλληλα, σε συνέργεια με το ΠΙΚΠΑ, ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός προγραμμάτων του ιδρύματος, έχουν καθημερινή παρουσία στα σχολεία του Δήμου, ενώ προετοιμάζεται διαδικτυακή ημερίδα σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων των σχολείων.