ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δυναμικό παρόν στην έκθεση ATTICA GREEN EXPO έδωσε ο Δήμος  Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δυναμικό παρόν στην έκθεση ATTICA GREEN EXPO έδωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το δυναμικό παρόν στην έκθεση ATTICA GREEN EXPO έδωσε ο Δήμος μας, συμμετέχοντας με στελέχη του σε επιμορφωτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών και πρακτικών, σχετικές με το περιβάλλον και την αειφορία.

Το εκθεσιακό μας περίπτερο επισκέφτηκαν επίσης δεκάδες μαθητές τόσο από σχολεία του δήμου μας όσο και από όλη την Αττική.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν την μεθοδολογία που ακολουθούμε για την διαχείριση των απορριμμάτων, τις πρακτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας που εφαρμόζει ο Δήμος μας αλλά και να ενημερωθούν από την ρομποτική ομάδα της πόλης, “THE INVENTORS”, για τις νέες καινοτομίες στην τεχνολογία αλλά και την ολοκληρωμένη εκπαίδευση που προσφέρουν στα πεδία της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών. STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics).

Παράλληλα σε διάφορα πάνελ ο δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέλυσε την στρατηγική των τριών παραγόντων αειφορίας που εφαρμόζουμε ως δήμος, που είναι το «Περιβάλλον, ο Άνθρωπος και η Οικονομία».

«Όταν καταφέρεις να συνδυάσεις με αρμονικό τρόπο τους τρεις αυτούς παράγοντες, τότε μόνο μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για εφαρμοσμένες πρακτικές αειφορίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.»