ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
1η Καλοκαιρινή Μουσική Ακαδημία για νέους στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

1η Καλοκαιρινή Μουσική Ακαδημία για νέους στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία στα πρότυπα των διεθνών καλοκαιρινών μουσικών σχολείων είναι γεγονός από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ξεκινά την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, με σκοπό οι νέοι που θα το παρακολουθήσουν, να καλλιεργήσουν το μουσικό τους ταλέντο σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον δημιουργικής έκφρασης.

    Η 1η Καλοκαιρινή Μουσική Ακαδημία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είναι μια πολιτιστική και εκπαιδευτική δράση, μια γιορτή μουσικής και καλλιτεχνικής έκφρασης που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και προσφέρει δωρεάν σε δημότες μαθητές και σπουδαστές στην καλοκαιρινή περίοδο από 10 εως 28 Ιουλίου του 2023.

    Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές-σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν και να συμμετάσχουν στα μαθήματα από 1 έως και 3 εβδομάδες. Η φετινή Καλοκαιρινή Μουσική Ακαδημία που θα πραγματοποιηθεί στην Πνευματική Εστία Δ.Ε. Βούλας και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία, προσφέρει εργαστήρια, σεμινάρια και master classes σε παιδιά και νέους σπουδαστές μουσικής, στους τομείς «ΠΙΑΝΟ» και «ΤΡΑΓΟΥΔΙ», καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου από κλασσική μουσική ως σύγχρονη και ελληνική μουσική. Τα μουσικά σεμινάρια προσφέρονται από διακεκριμένους επαγγελματίες καθηγητές φωνητικής και τραγουδιού, με επικεφαλής την γνωστή, πολυβραβευμένη και με πλήθος πτυχίων και διακρίσεων στο εξωτερικό συντοπίτισσά μας που έχει μεγαλώσει στη Βούλα, πιανίστα και ακαδημαϊκό, κα Τατιάνα Παπαγεωργίου. Μέσα από τη διαδικασία των μαθημάτων θα επιλεγούν μαθητές-σπουδαστές που θα λάβουν μέρος ως φωνητικό σύνολο σε μεγαλειώδη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ τον Σεπτέμβριο του 2023.

Piano Summer School (10-28 Ιουλίου 2023)

Στα τμήματα πιάνου καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μαθητές και σπουδαστές πιάνου που θέλουν να εξελίξουν την τεχνική και την ερμηνευτική τους ικανότητα, και κυρίως να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ως live performers επί σκηνής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους πιανίστες από 12 έως 29 ετών (ενώ από το ηλικιακό όριο εξαιρούνται και είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν όσοι ενδιαφέροντες είναι καταρτισμένοι με σχετικούς τίτλους σπουδών ή ασχολούνται επαγγελματικά με το πιάνο). Διδάσκει η διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου Τατιάνα Παπαγεωργίου, γνωστή για τις εμφανίσεις της ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας και του εξωτερικού αλλά και για την πολυετή συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Singing Summer School(10-28 Ιουλίου 2023)

Στα τμήματα τραγουδιού καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή νέοι (από 12 έως 29 ετών - ενδεικτικά) με η χωρίς προηγούμενη φωνητική εκπαίδευση, που θέλουν να γνωρίσουν και να εξελίξουν την τεχνική κι ερμηνευτική τους ικανότητά στο τραγούδι, και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ως live performers επί σκηνής. Διδάσκουν διακεκριμένοι επαγγελματίες καθηγητές φωνητικής και η μαέστρος-πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου. Μέσα από τη διαδικασία των μαθημάτων θα επιλεγούν μαθητές-σπουδαστές που θα λάβουν μέρος ως φωνητικό σύνολο σε μεγαλειώδη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναγράφοντας τα στοιχεία ενδιαφερομένου, τηλέφωνο επικοινωνίας κι επιλογή ημερομηνιών για τα μαθήματα εντός της περιόδου (10-28 Ιουλίου). Στην περίπτωση συμμετοχών πιάνου, αναφέρετε προτεινόμενο ρεπερτόριο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210-6014078.