ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη συμμετοχή τους σε δράση συλλογής υπολειμμάτων τροφής

Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη συμμετοχή τους σε δράση συλλογής υπολειμμάτων τροφής

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για μια ακόμη χρονιά καινοτομεί στον τομέα της ανακύκλωσης τοποθετώντας για πρώτη φορά πανελλαδικά Καφέ κάδους για τη συλλογή υπολειμμάτων τροφών σε σχολικές μονάδες, ευαισθητοποιώντας άμεσα τη μαθητική κοινότητα!

Η δράση ανακύκλωσης σε Καφέ κάδο, καθώς και η εικαστική δράση ευαισθητοποίησης με χρήση βίντεο και τίτλο «Φαγητό στο πιάτο μας ή στον κάδο μας;», υλοποιήθηκαν για το τρέχον σχολικό έτος 2022 -2023, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας http://www.followgreen.gr/vvv/ στα Νηπιαγωγεία και Γυμνάσια του Δήμου.

Η δράση ολοκληρώθηκε, στο πάρκο Μικρασιατών της Βούλας, σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις ανωτέρω δράσεις και τα σχολεία που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στις δράσεις έλαβαν από ένα χρηστικό και ένα συμβολικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 500 κιλά υπολειμμάτων τροφών από εννέα (9) Νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στη δράση ανακύκλωσης σε Καφέ κάδο και τα σχολεία συγκέντρωσαν από τους δημότες - μέλη της πλατφόρμας συνολικά 6.000 πόντους επιβράβευσης.

Παρακάτω απεικονίζεται η κατάταξη των Νηπιαγωγεία που κατέκτησαν τις πρώτες τρεις θέσεις σε ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφών,

1η θέση - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΚΙΖΑΣ, συγκέντρωσε 135 κιλά και 3500 πόντους επιβράβευσης.

2η Θέση - 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ, συγκέντρωσε 99 κιλά και 50 πόντους επιβράβευσης.

3η Θέση - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, συγκέντρωσε 61 κιλά και 200 πόντους επιβράβευσης.

Όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στις δράσεις θα λάβουν επαίνους συμμετοχής.

Επιπλέον, από τρία (3) Γυμνάσια του Δήμου που συμμετείχαν στη δράση «Φαγητό στο πιάτο μας ή στον κάδο μας;» οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών ανέδειξαν τα οφέλη της «Μείωσης Σπατάλης τροφίμων» δημιουργώντας πέντε (5) βίντεο τα οποία και συγκέντρωσαν συνολικά 100.000 και πλέον πόντους επιβράβευσης από τους δημότες - μέλη της πλατφόρμας. Τα βίντεο είναι προσβάσιμα στην πλατφόρμα του Δήμου με link: https://followgreen.gr/vvv/vote/single/current.

Παρακάτω απεικονίζεται η κατάταξη των Βίντεο που κατέκτησαν τις πρώτες τρεις θέσεις με βάση τη προτίμηση - ψήφο του κοινού,

1η θέση - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, τίτλος βίντεο «Ο πλανήτης στα χέρια μας», συγκέντρωσε 53.050 πόντους επιβράβευσης.

2η Θέση - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΗΣ, τίτλος βίντεο «Food waste», συγκέντρωσε 32.950 πόντους επιβράβευσης.

3η Θέση - 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, τίτλος βίντεο «Τι κάνω με τον καφέ κάδο;», συγκέντρωσε 4.000 πόντους επιβράβευσης.

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις θα έλαβαν  Zero Waste Kit  Ανακύκλωσης και έπαινο για το σχολείο τους.

Στον χώρο της βράβευσης τοποθετήθηκε «Πάρκο Ανακύκλωσης» στο οποίο οι μαθητές με τη συνοδεία των γονέων και εκπαιδευτικών είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με ειδικά διαδραστικά παιχνίδια που έχουν ως  θέμα τη διαλογή στην Πηγή.

Επιπλέον, εντός του πάρκου ήταν τοποθετημένοι καφέ κάδο με βιοφίλτρο στο καπάκι, για την απορρόφηση των δυσάρεστων οσμών. Ο καφέ κάδος με βιοφίλτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης

Στόχος του Δήμου είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά με ακόμα περισσότερες συμμετοχές ενισχύοντας τις δράσεις ανακύκλωσης!