ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήλωση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΚΕΔΕ

Δήλωση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΚΕΔΕ

Μετά την επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εμπιστευτεί τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για τη θέση του Υπουργού ψηφιακής μεταρρύθμισης και την εκλογή του Δημάρχου Αμπελόκηπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου στη θέση του νέου Προέδρου της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ένωσης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβει την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαρητήρια στον φίλο Λάζαρο Κυρίζογλου για την ομόφωνη εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ από τα μέλη του Δ.Σ. Με τον νέο Πρόεδρο συνεχίζουμε μαζί το έργο που ξεκινήσαμε όταν οι δήμαρχοι της χώρας, μας εξέλεξαν στο κορυφαίο όργανο της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο να υπηρετήσουμε και να αναβαθμίσουμε το θεσμό.

Αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τα θεσμικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας, με γνώμονα και πυξίδα την ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, οι εκπρόσωποι της οποίας επιλέγονται αποκλειστικά από τους συμπολίτες τους και έχουν μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πόλεων και των κατοίκων τους.

Θεωρώ πως η Προεδρία του Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΚΕΔΕ, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύει προς κάθε κατεύθυνση, θα λειτουργήσει πολύ θετικά και προς όφελος του θεσμού».