ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Έκτακτα μέτρα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την αντιμετώπιση του παρατεταμένου καύσωνα

Έκτακτα μέτρα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την αντιμετώπιση του παρατεταμένου καύσωνα

Μετά από συνεννόηση με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οι οργανωμένες ακτές που λειτουργούν στην πόλη και συγκεκριμένα η Α’ Πλαζ Βούλας, η Ακτή Βουλιαγμένης και η Ακτή Βάρκιζας θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα για να εξυπηρετήσουν το κοινό κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Η απόφαση αυτή συμβάλει στην προσπάθεια του Δήμου να υπάρξουν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι δροσιάς, για όσο διαρκούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών. Σημειώνουμε πως μετά τη δύση του ηλίου, δεν ενδείκνυται κολύμβηση στις ακτές, καθώς δεν είναι δυνατόν να παρέχεται ναυαγοσωστική κάλυψη.

Παράλληλα, για την ανακούφιση του πληθυσμού και ειδικά των ευπαθών ομάδων ο Δήμος έχει ανακοινώσει τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων για την υποδοχή όσων το έχουν ανάγκη. (https://www.vvv.gov.gr/index.php/enimerosi-tou-politi/delt-typou-graf-dimarxou/item/12942-monadiko-triimero-politismou-theatro-sofia-vembo)

Τέλος, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή και μεριμνούν για αυξημένη φροντίδα τις μέρες που θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ειδικότερα με τη διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων νερού σε κοινόχρηστους χώρους. Για το θέμα αυτό ζητείται και η συμβολή των κατοίκων της πόλης για την εξασφάλιση όσο γίνεται περισσότερων δοχείων με δροσερό νερό σε ελεύθερους χώρους.

Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί την εξέλιξη των μετεωρολογικών προβλέψεων και ο δημοτικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα να παρέμβει με περαιτέρω έκτακτα μέτρα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.