ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ενημερωτικές συναντήσεις στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη Διαλογή στη Πηγή

Ενημερωτικές συναντήσεις στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη Διαλογή στη Πηγή

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή διαχείριση των πράσινων αποβλήτων οργάνωσε τρεις ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς και εκπαιδευτικούς – εκπροσώπους των σχολικών μονάδων του Δήμου με τίτλο: Ενημέρωση εκπαιδευτικών – Διαλογή στην Πηγή των Βιοαποβλήτων. Πιο συγκεκριμένα οι ημερίδες διενεργήθηκαν ως εξής:

Δ.Ε. ΒΟΥΛΑΣ – Γυμνάσια, Πέμπτη 29 Ιουνίου
Δ.Ε. ΒΑΡΗΣ – Νηπιαγωγεία, Δευτέρα 19 Ιουνίου
Δ.Ε. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – Δημοτικά, Τετάρτη 21 Ιουνίου

Η ενημέρωση διάρκειας μίας ώρας, περιλάμβανε εισηγήσεις με οπτικοακουστικό υλικό (video, powerpoint, φωτογραφίες, εικόνες, διαγράμματα), αναφορικά με τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1: Κυκλική Οικονομία & Οφέλη Διαλογής στην Πηγή​ - Έννοιες

Θέμα 2: Πράσινα απόβλητα και Κανονισμός Καθαριότητας

Θέμα 3: Υπολείμματα τροφών και Κανονισμός Καθαριότητας

Θέμα 4: Κομποστοποίηση

Ο Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Καβράκος Μιλτιάδης συμμετείχε στις συναντήσεις εξηγώντας αναλυτικά τι ορίζει ο νέος κανονισμός καθαριότητας, καθώς και τη λειτουργία των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή και πιο συγκεκριμένα των Βιοαποβλήτων. Επιπλέον, έλυσε απορίες των που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σχετικά με θέματα ανακύκλωσης στον Δήμο και στις σχολικές μονάδες.

Παρουσίασε την τρέχουσα εικόνα που επικρατεί στον τομέα της ανακύκλωσης στον Δήμο και ανέλυσε τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στοχευμένα, εστιάζοντας στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και στην εφαρμογή πρακτικών της Κυκλικής Οικονομίας και Διαλογής στην Πηγή.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, όλοι οι εκπαιδευτικοί έλαβαν εξειδικευμένο ψηφιακό ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για τη σωστή διαχείριση των βιοαποβλήτων στον Δήμο, ώστε να το προωθήσουν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών με στόχο την ευαισθητοποίησή τους και τη συμβολή τους στην προσπάθεια του Δήμου για ορθή διαλογή στην πηγή.

Για πληροφορίες:

213-2020148 & 213-2020002, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.www.vvv.gov.gr/draseis/prasina

Κατεβάστε τη νέα Δημοτική Εφαρμογή για κινητές συσκευές εδώ: http://bit.ly/3KrA1xT