ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ενημερωτικές συναντήσεις στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στη διαλογή στην πηγή των πράσινων αποβλήτων με χρήση container

Ενημερωτικές συναντήσεις στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στη διαλογή στην πηγή των πράσινων αποβλήτων με χρήση container

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή διαχείριση των πράσινων αποβλήτων πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με μεγάλους οργανισμούς (Νοσοκομεία, Στρατόπεδα, Κοινωνικές δομές κ.α.), καθώς επίσης και με μεγάλους παραγωγούς πρασίνων - επιχειρήσεις του Δήμου (Ανθοπωλεία, Φυτώρια κ.α.), με στόχο την ένταξή τους και την ενεργό συμμετοχή τους στη διαλογή στην πηγή των πράσινων αποβλήτων με χρήση container.

Οι ενημερώσεις είχαν διάρκεια μίας ώρας και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των επιχειρήσεων – οργανισμών έλαβαν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες χρήσης του container, καθώς και την επιστολή – κάλεσμα του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Πλέον, οι επιχειρήσεις – οργανισμοί συγκεντρώνουν τα πράσινα απόβλητα κατά την περίοδο των κηπευτικών τους εργασιών σε ειδικά container. Μετά το πέρας των εργασιών ο Δήμος πραγματοποιεί αποκομιδή των container με ειδικό όχημα έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού του Υπευθύνου της επιχείρησης/οργανισμού με τον Δήμο.

Υπενθυμίζουμε, πώς τα κλαδέματα και τα προϊόντα κήπου γνωστά ως πράσινα απόβλητα, αποτελούν σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ρεύμα αποβλήτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος από 01.01.2023 με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών σχετικά με τη διαχείριση των κηπουρικών τους εργασιών προχώρησε σε τοποθέτηση ειδικών containers για τη συλλογή του υλικού. Τα containers έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά, προσβάσιμα σημεία και έχουν κατανεμηθεί αναλογικά ανά δημοτική ενότητα. Δείτε τα σημεία στον χάρτη: https://bit.ly/vvv_draseis_prasina_map .

Σας προσκαλούμε να συνεργαστούμε μαζί δημιουργικά και αποτελεσματικά και να γίνετε μέρος της προσπάθειας του Δήμου για μία πόλη καθαρή και πραγματικά πράσινη. Είμαι σίγουρος ότι με την δική σας συμμετοχή, τον δύσκολο αλλά χρήσιμο για το περιβάλλον και την πόλη μας στόχο, θα τον πετύχουμε ΜΑΖΙ.

Για πληροφορίες:

213-2020148 & 213-2020002, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.www.vvv.gov.gr/draseis/prasina

Κατεβάστε τη νέα Δημοτική Εφαρμογή για κινητές συσκευές εδώ: http://bit.ly/3KrA1xT