ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Twin Cities» που εστιάζει στην επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας εντάχθηκε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Twin Cities» που εστιάζει στην επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας εντάχθηκε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Τη μεγάλη επιτυχία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να συγκαταλέγεται, μαζί με άλλους τρεις ελληνικούς δήμους σε σύνολο 40 ευρωπαϊκών δήμων, στο πρόγραμμα «Twin Cities», ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στόχος του προγράμματος είναι η επιτάχυνση των δράσεων για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας στις ευρωπαϊκές πόλεις μέσω της ανταλλαγής και την προσαρμογή πρωτοποριακών δράσεων και πρακτικών στο δικό τους περιβάλλον.

Η ένταξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προήλθε από επιλογής μεταξύ των 85 Ελληνικών Δήμων οι οποίοι στις 3 Φεβρουαρίου 2023, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, με στόχο την προώθηση της κλιματικής τους ουδετερότητας μέχρι το 2030.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Twin Cities», σε συνδυασμό με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, αναδεικνύει τη δέσμευση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι μια ευκαιρία για την πόλη μας να αποκτήσει πρόσβαση σε πρωτοποριακές πρακτικές και να συνεργαστεί με Δήμους από όλη την Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τέσσερις ελληνικοί Δήμοι, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

  1. Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης– Συνδεδεμένη με το Cluj-Napoca’s Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods.
  2. ΔήμοςΠεντέλης – Συνδεδεμένος με το Bristol’s Net Zero Investment Co-Innovation Lab.
  3. ΠαλαιόΦάληρο – Συνδεδεμένος με το Nantes’ Together Towards Climate Neutrality.
  4. Δήμος Μυτιλήνη– Συνδεδεμένη με το Istanbul’s Green and Carbon Neutral Building Transition Guide- Istanbul Model.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ .Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβει στην ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση της επιλογής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πρόγραμμα:

«Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας έχει ολοκληρώσει σειρά πρωτοποριακών δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου με ορατά αποτελέσματα. Θεωρώ πολύ σημαντική της ένταξη μας στο πρόγραμμα «Twin Cities» γιατί μέσα απ’ αυτά θα μας δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρουμε στην πόλη μας τεχνογνωσία και πρακτικές των δήμων της Ευρώπης που κινούνται με ταχύτητα στην ίδια κατεύθυνση. Ο στόχος της επίτευξης της ανθρακικής ουδετερότητας αποτελεί μία από τις βασικές δεσμεύσεις μας για τα επόμενα χρόνια, το οφείλουμε στις απόμενες γενιές, στα παιδιά μας».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: https://netzerocities.eu/2023/09/25/40-twin-cities-to-replicate-new-approaches-to-climate-neutrality/