ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο 3ος δρομικός αγώνας Race For Autism έρχεται την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο 3ος δρομικός αγώνας Race For Autism έρχεται την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Συνέντευξη Τύπου για το 3ο δρομικό αγώνα της Race For Autism Gr, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024.

Μετά την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης του Απριλίου του 2023 (sold out), στο Καβούρι Βουλιαγμένης η οποία προσέλκυσε πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, το Race for Autism Gr πιστό στο ραντεβού του, έρχεται την Κυριακή 31 Μαρτίου στην ίδια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Καβουρίου, με στόχο να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με νευροδιαφορετικότητα στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη συνέντευξη ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά να φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος έναν τόσο σημαντικό και αξιόλογο αθλητικό αγώνα και προτρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός, όπως και η υγεία και η εκπαίδευση είναι ένα βασικός πυλώνας για μια υγιή συμπεριληπτική κοινωνία. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στέκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία εμπράκτως και στηρίζει δράσεις που προάγουν την ισότιμη διαβίωση τους στην καθημερινότητα.» Ο κ Κωνσταντέλλος έδωσε υπόσχεση ότι στις 31 Μαρτίου θα σταθεί και ο ίδιος στη γραμμή της εκκίνησης μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς.

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Race for Autism Gr κ. Άδα Σταματάτου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια για την αποδοχή και την ενημέρωση σχετικά με τον αυτισμό, ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την φιλοξενία και για την ενσυναίσθηση του προς την αναπηρία. Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Δήμου και στη νοηματική γλώσσα μια πρωτιά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα έγινε από τον κ. Νίκο Πολιά και την ομάδα του My Race. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν: η Αλεξάνδρα Πάλλη, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου - Ολομελειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Ειρήνη Συνανίδου Παιδαγωγός προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, μητέρα ενήλικου αυτιστικού ατόμου και αρθρογράφος στο nevronas.gr, ο Νίκος Παγίδας, Εργοθεραπευτής, Συνιδρυτής και Διαχειριστής του nevronas.gr ενώ τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου, είχε ο κ. Πέτρος Παρθένης, ιδρυτής του weswimgreece.

Στην ομιλία της η κ. Άδα Σταματάτου αναφέρθηκε στο έργο της ΑΜΚΕ «Race For Autism Gr» τα δύο χρόνια παρουσίας με έμφαση στην βοήθεια νέων αθλητών στο φάσμα να σταθούν ισότιμα στην γραμμή εκκίνησης αθλητικών αγώνων καθώς και την παρουσία της ΑΜΚΕ με περίπτερο στις εκθέσεις του ΣΕΓΑΣ για το Μαραθώνιο της Αθήνας και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο 1ο Agora για την αναπηρία. Στηρίζοντας έμπρακτα η κα Σταματάτου τη συμπερίληψη αναφέρθηκε ότι στον αγώνα της 31ης Μαρτίου για πρώτη φορά θα δημιουργηθούν ζευγάρια εθελοντών από νέους του Οικοτροφείου Χαρά μαζί με μαθητές τυπικής ανάπτυξης.

Η κα Πάλλη μίλησε για τη βοήθεια και συμμετοχή στον αγώνα στις 31 Μαρτίου των μελών και αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πάντα στέκονται δίπλα σε δράσεις που βοηθούν τη συμπερίληψη και την ισότιμη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία. Ως Αντιπρόεδρος του οικοτροφείου ΧΑΡΑ καλωσόρισε τη φετινή δράση των ωφελούμενων ως εθελοντών στον αγώνα. Η Σοφία Θεοδόση, διευθύντρια του οικοτροφείου Χαρά, επισήμανε τη σπουδαιότητα των ωφελούμενων του οικοτροφείου να λαμβάνουν μέρος σε εξωτερικές δράσεις. Η κα Ειρήνη Συνανίδου σε μια συγκινητική ομιλία μοιράστηκε την εμπειρία συμμετοχής της μαζί με τον γιο της στον περυσινό αγώνα.

Ο κ Νίκος Παγίδας αναφέρθηκε στην περυσινή συμμετοχή ενός νέου στο φάσμα,του Λάμπρου Γιαννακόπουλου,που τερμάτισε στον εκπληκτικό χρόνο 21 λεπτών που από εκείνη τη μέρα ο αθλητισμός του έδωσε μια νέα διέξοδο στην καθημερινότητα του. Ο αθλητής ΑμεΑ κ Χρήστος Φράγκος,πρωταθλητής Ελλάδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση,έκλεισε τη συνέντευξη τύπου με τη δική του μαρτυρία πως με τη συμμετοχή του για πρώτη φορά σε δρομικό αγώνα 5 χιλιομέτρων πέρυσι στο Καβούρι έχει καταφέρει να τερματίσει από τότε σε δεκάδες αγώνες φορώντας τη μπλούζα με το λογότυπο της Race For Autism Gr στηρίζοντας την προσπάθεια της συμπερίληψης της νευροδιαφορετικότητας στον αθλητισμό.

Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: Εγγραφές - Race For Autism Gr 2024 - Αγώνας 5 χλμ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και την δράση του Race For Autism Gr, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://raceforautism.gr

Χορηγοί

Η εταιρεία Βίκος για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι χορηγός υδροδοσίας του αγώνα με φυσικό μεταλλικό νερό και με φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.

Η εταιρεία GU ENERGY όπως κάθε χρόνο θα χορηγήσει με ενεργειακά τζελ όλους τους συμμετέχοντες στο δρομικό αγώνα.

image3 image4

image6