ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ολοκληρώθηκε Φεστιβάλ Δρασεων για τη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα των Μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης

Ολοκληρώθηκε Φεστιβάλ Δρασεων για τη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα των Μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης

prasinotameio logo 01                                                                                                                                                                                                      PRASINO TAMEIO logo all 1 819x1024. squarejpg                        

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Δράσεων για τη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα των Μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης. Το Φεστιβάλ αποτελούνταν από δύο μέρη, τη πραγματοποίηση της τεχνικής πιλοτικής παρέμβασης στο οδόστρωμα, γκράφιτι ασφάλτου (asphaltart) και πρόγραμμα μουσικοκινητικής. 

Η δράση του γκράφιτι ασφάλτου (asphaltart) πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Soteur (Σωτήρη Φωκέα) και τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου, στο χρωματισμό του δρόμου. Το όφελος είναι διπλό: αφενός οι οδηγοί όσο πλησιάζουν θα αναγκαστούν να μειώσουν ταχύτητα και να προσέξουν το οδικό περιβάλλον, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφαλείας και αφετέρου τα παιδιά, μέσω της συμμετοχής τους στη δράση, να αισθανθούν την παρέμβαση δική τους και να γίνουν οι ίδιοι φορείς του μηνύματος της οδικής ασφαλείας και φυσικά να είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση κάθε φορά που διασχίζουν τον δρόμο.


Παράλληλα με το γκράφιτι στην άσφαλτο, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα μουσικοκινητικής για τις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού από το Jazz Solidarity Network, όπου οι μαθητές σε ρυθμούς τζαζ ρεπερτορίου, που συνδυάζει την αμερικανική τέχνη της μουσικής του σωματος (body music) με τη μουσικοκινητική αγωγή, μαθαίνουν για τη φύση και την οδική ασφάλεια.


Η πιλοτική δράση πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2023 στον Α.Α. 2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. 

OCF 3V 0029  OCF 3V 0073  

OCF 3V 0125 OCF 3V 0147

 OCF 3V 0284   OCF 3V 0561

 OCF 3V 0408 OCF 3V 0550