ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Μια σημαντική ημερομηνία η σημερινή ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης

22 Απριλίου: Μια σημαντική ημερομηνία που εδώ και περισσότερο από 50 χρόνια, έχει θεσμοθετηθεί από την κοινωνία των πολιτών, ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη, όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».
Και αυτή είναι η σημαντική ειδοποιός διαφορά που δίνει σε αυτή τη μέρα ακόμα περισσότερη σημασία, το ότι αποτελεί μία πρωτοβουλία από κάτω προς τα πάνω (bottom up), κάτι που δείχνει και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας.
Ο καθένας μας ξεχωριστά από το δικό του μετερίζι, αλλά και όλοι μαζί να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και να κάνουμε τη διαφορά. Να ανακυκλώνουμε περισσότερο, να επιλέγουμε πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς και να παρακινήσουμε και τους γύρω μας με το παράδειγμα μας.
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ήδη πρωτοπόρος πανελλαδικά σε δράσεις για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την εκτροπή απορριμμάτων από την ταφή, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του φυσικού μας πλούτου, συνεχίζει και εντείνει τις προσπάθειές του για τη διάσωση της Μητέρας Γης.
Σήμερα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης σας προσκαλεί όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την πόλη μας, το περιβάλλον, τη Γη και το μέλλον των παιδιών μας.