ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραδοσιακό Κρητικό Πανηγύρι Στη Βάρκιζα σήμερα, Σάββατο 1η Οκτωβρίου - Διαβάστε Περισσότερα...

Ήχους, χορό και γεύσεις από την Κρήτη υπόσχεται η Ένωση Κρητών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 στη Βάρκιζα, μαζί με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η εκδήλωση που απευθύνεται στους Κρητικούς όλης της Αττικής θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. στο γήπεδο που βρίσκεται στην παραλία της Βάρκιζας, δίπλα από το Yabanaki.

Στη λύρα και το τραγούδι θα πρωταγωνιστήσει ο Νικηφόρος Μιχάλης (Σπαθής), τον οποίο πλαισιώνουν οι: Ζαχαράκης Αντώνης (κρουστά), Σαπουνάκης Μιχάλης (κιθάρα), Ντακάκης Αντώνης (ηλεκτρική κιθάρα), Παπαδάκης Βασίλης (λαούτο), ενώ συμμετέχει και ο Φάνης Μπαρμπούνης (λαούτο – τραγούδι).

Η πρόσκληση αναφέρεται και στο παραδοσιακό μενού που περιλαμβάνει κρητικό πιλάφι με βραστό κρέας, κουκουβάγια (ο γνωστός ντάκος) με ξινομυζήθρα, αρνί αντικριστό, κρεατότουρτα, σφακιανόπιτες με μέλι, κρητική τσικουδιά και άλλα πολλά.

Θα χορέψει η ομάδα της Ένωσης Κρητών 3Β ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθεί ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Αλέκος Πολυχρονάκης.