ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε η Δράση “CLEAN OCEAN” από τον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece το Σαββατοκύριακο 08 & 09/10 - Διαβάστε Λεπτομέρειες.

Τα αποτελέσματα της δράσης έκανε γνωστά με ανάρτηση του στα social media ο Δήαμρχος 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Συγκεκριμένα σημείωσε το Σάββατο 08/10: "Ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece καθαρίζουν τον βυθό της Υδρούσας απο πλαστικά και άλλα αντικείμενα με ειδικό εξοπλισμό ανέλκυσης αντικειμένων μεγάλου βάρους."

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και σώμα νερού

για να συνεχίσει την Κυριακή 09/10  "Σήμερα είδα απο κοντά τις προσπάθειες της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω και της ομάδας του XTERRA GREECE όπου με την συνεργασία του δήμου μας, με ειδικό εξοπλισμό ανέλκυσης αντικειμένων μεγάλου βάρους, καθαρίζουν τον βυθό της Υδρούσας από μεγάλα λάστιχα αυτοκινήτων τα οποία χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και αποτελούσαν εστία μόλυνσης για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και ωκεανός

Τα λάστιχα τα χρησιμοποιούσαν οι Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις για την κατασκευή ντόκων ώστε να δένουν πλοιάρια που ανεφοδίαζαν το νησί.
 
Συνολικά έχουν ανασυρθεί από τον βυθό 27 μεγάλα λάστιχα αυτοκινήτων βάρους περίπου 1,2 τόνων, ενώ έχουν εντοπιστεί άλλα 40 τα οποία θα ανασυρθούν και αυτά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και σώμα νερού
 
Ως δημοτική αρχή έχουμε βάλει ως μία από της κύριες προτεραιότητες μας την προστασία του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της πόλης μας, και συνεχίζουμε.