ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: ''Με την ιδιότητα Αντιπροέδρου της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του CIVITAS απεύθυνα χαιρετισμό κατά την ένταξη του Mediterranean Mobility Forum''

''Με την ιδιότητα Αντιπροέδρου της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του CIVITAS απεύθυνα χαιρετισμό κατά την ένταξη του Mediterranean Mobility Forum (που διοργανώνει το CIVINET).
Το CIVITAS, αριθμεί 300 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν έχουν εντάξει τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στο πυρήνα των πρωτοβουλιών τους και ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το Political Advisory Committee, η Πολιτική Συμβουλευτική Επιτροπή, είναι ένα 20μελές πολιτικό όργανο που εκπροσωπεί στην κοινότητα του CIVITAS τους ευρωπαϊκούς Δήμους και κατ΄επέκταση τους Ευρωπαίους πολίτες.
Είναι ένα πολιτικό όργανο συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που στόχος είναι να τροφοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεύθυνση Μεταφορών - DG Move για θέματα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και στην ουσία λειτουργεί με 2 τρόπους:
Τόσο από τα πάνω προς τα κάτω, φέρνοντας δηλαδή στην κοινότητα του CIVITAS μια πρόγευση από το τι πρόκειται να έρθει από την Επιτροπή στους τομείς της Κινητικότητας και των Μεταφορών αλλά και από κάτω προς τα μέλη της DG MOVE, τυχόν προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή ορισμένων πολιτικών αλλά και feedback από την πραγματική εμπειρία της εφαρμογής των πολιτικών στο πεδίο και στη καθημερινότητα.
Βασικός μας στόχος είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα πολιτικής και τεχνοκρατών σε ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών''.
 
 
 
 
 
 
 
 
7272
 
1
 
11
 
 
Μου αρέσει!
 
 
 
Σχόλιο
 
 
Κοινοποίηση