ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο συναρπαστικός αγώνας των Iron Brothers, που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρώτο Ironman στη Βουλιαγμένη (video).

Δύο από τους πιο μάχιμους πρεσβευτές της συμπερίληψης στον αθλητισμό και στην κοινωνία, ανήκουν στην οικογένεια χορηγούμενων αθλητών της Kaizen Gaming και προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρώτο Ironman της Αθήνας.


O Πέδρο και ο Μιγκέλ Πίντο είναι δύο αδέρφια από την Πορτογαλία που έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστοί ως Iron Brothers. Η ιστορία τους αποτελεί ένα παράδειγμα ισχυρής θέλησης που μπορεί να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια, με τον τρόπο που ζουν, να αποτελεί έμπνευση και να δίνει ένα σημαντικό μήνυμα για τη συμπερίληψη στον αθλητισμό και την κοινωνία. Ο Πέδρο, 32 ετών,πάσχει από εγκεφαλική παράλυση που οφείλεται σε επιπλοκές τοκετού. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό κι έτσι με τον αδερφό του Μιγκέλ αποφάσισαν, πριν από 4 χρόνια, να συμμετάσχουν στο πρώτο τους Ironman, τον εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα μεγάλης απόστασης και αντοχής ο οποίος περιλαμβάνει κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο.

 
004


Οι 2 τριαθλητές έχουν ήδη τερματίσει σε 30 τέτοιους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ironman στο Αμβούργο, στο οποίο μάλιστα, αποτέλεσαν την πρώτη «ειδική» ομάδα η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον αγώνα.


 
018
 

019

 
Η Kaizen Gaming και το διεθνές της brand Betano, με το οποίο η εταιρία δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, υποστηρίζει σταθερά τη σημαντική προσπάθεια των Iron Brothers, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Herois, το οποίο στηρίζει, τα τελευταία 3 χρόνια, μεταξύ άλλων, ερασιτέχνες αθλητές που αποτελούν έμπνευση με την προσπάθειά τους. Η Kaizen Gaming εξασφάλισε τη συμμετοχή των Iron Brothers και στο πρώτο Ironman της Αθήνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη στις 23 Οκτωβρίου περιλαμβάνοντας 1.9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21 χλμ. τρέξιμο.

020


 
Η συμμετοχή τους καταχειροκροτήθηκε από κοινό και αθλητές και αποτέλεσε ξεχωριστό παράδειγμα αποδοχής, ισότητας, ενδυνάμωσης και υποστήριξης για τους ανθρώπους με αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της κοινωνικης προσφοράς της Kaizen Gaming και της συμμετοχής των δύο αδερφών στον αγώνα, η Εταιρία βοήθησε τον Πανελλήνιο Σύλλογο για άτομα με εγκεφαλική παράλυση, «Φροντίδα», προχωρώντας σε δωρεά για κάλυψη λειτουργικών και άλλων αναγκών των ωφελούμενών τους.

Δείτε το βίντεο της προσπάθειας των Ιron Brothers 



Πάντα με γνώμονα την ευρεία κοινωνική προσφορά

Η Kaizen Gaming, με μια σειρά από προγράμματα και δράσεις, καλύπτει πρακτικές ανάγκες, σε έκτακτα ή διαρκή προβλήματα, δημιουργώντας προφανές όφελος για την κοινωνία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του εξωτερικού στις οποίες δραστηριοποιείται.

 
Από το 2017, η εταιρία, υλοποιεί διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς, με τη δράση «Μικροί Ήρωες», με την οποία στηρίζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες παιδιών και αναλαμβάνει τη δημιουργία υποδομών στα ακριτικά νησιά καθώς και μέσα από ενέργειες σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις. Η Kaizen Gaming βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας,  παρέχοντας βοήθεια και χρηματοδότηση σε κοινωνικούς σκοπούς ή έκτακτες ανάγκες, όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την κατασκευή έξι φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με τη στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές ενώ συμμετείχε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, προχωρώντας σε χρηματική δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό Ρουμανίας, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων.
 
 
Πηγή:Protothema.gr