ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φιλοξενία Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δήμο Διονύσου και τα Γυμνάσια Δροσιάς & Αγίου Στεφάνου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φιλοξενία Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δήμο Διονύσου και τα Γυμνάσια Δροσιάς & Αγίου Στεφάνου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φιλοξενία στο Δήμο μας 3 Γάλλων εκπαιδευτικών και 26 μαθητών του College Michel Colucci της πόλης Rougemont-le- Chateau, που διήρκεσε μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Οι δράσεις φιλοξενίας πραγματοποιήθηκαν από τα Γυμνάσια Δροσιάς και Αγίου Στεφάνου, με την επιμέλεια και την ευθύνη των εκπαιδευτικών των δύο Γυμνασίων και χάρη στη ζεστή φιλοξενία που παρείχαν οι οικογένειες των μαθητών. Το συντονισμό είχε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης και η Αντιδήμαρχος Σοφία Κατσίγιαννη.

Βάσει του μνημονίου αδελφοποίησης του Δήμου Διονύσου και του Δήμου  Rougemont-le-Chateau της Γαλλίας, που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου 2017, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ανταλλαγές μαθητών και εκπαιδευτικών των δύο δήμων. Οι  μαθητές φιλοξενούνται σε οικογένειες, ενώ τα έξοδα διαμονής των εκπαιδευτικών, τις μετακινήσεις και εν μέρει τη σίτιση αναλαμβάνουν οι δήμοι. Στόχος των ανταλλαγών είναι οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές από τους δύο δήμους να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις, να βιώσουν κοινές εμπειρίες και να δημιουργηθούν έτσι γέφυρες επικοινωνίας και αμοιβαίας αποδοχής και φιλίας. 

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης φιλοξενίας ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και περιελάμβανε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Μουσείο Ακρόπολης, Ιερό Βράχο Ακρόπολης και Μυκήνες- Επίδαυρο),  ψυχαγωγία σε διαδραστικό πάρκο της Αττικής καθώς και την παρακολούθηση της θεατρικής παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη που ανέβασαν μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Διονύσου προς τιμήν των Γάλλων φιλοξενούμενων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Καλαφατέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κατσίγιαννη και κ. Πέππας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δροσιάς κ. Ποτίδης. Ευχαριστίες στον κ. Καρανάνο, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Κουρσάρος» για την ευγενική συμβολή του στο γεύμα των επισήμων, καθώς και στον κ. Τσούκα για τη γενναιόδωρη προσφορά του στο αποχαιρετιστήριο γεύμα στην ταβέρνα “Πιπινιός”. Για μια ακόμα χρονιά τα παιδιά των δύο δήμων δέθηκαν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους, ενώ στερεώνεται περισσότερο η μελλοντική προοπτική επικοινωνίας των πολιτών των δύο δήμων.

27767_bd60e.jpg

37768_11e11.jpg

47769_da016.jpg