ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δράση φιλαναγνωσίας της αντιδημαρχίας παιδείας του Δήμου Διονύσου για τα παιδιά των πρώτων τάξεων των δημοτικών σχολείων

Δράση φιλαναγνωσίας της αντιδημαρχίας παιδείας του Δήμου Διονύσου για τα παιδιά των πρώτων τάξεων των δημοτικών σχολείων

Στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Διονύσου με μεγάλη συμμετοχή νηπίων και μαθητών των πρώτων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Διονύσου, καθώς και των γονιών τους, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι” από τις εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης και την Αντιδήμαρχο Σοφία Κατσίγιαννη με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα μικρά παιδιά καθώς και την ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή.

Ύστερα από τον χαιρετισμό της εκδήλωσης που έκανε η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Κατσίγιαννη, η διαιτολόγος- διατροφολόγος κ. Ευθυμία Δέδε μίλησε στους γονείς και στα μικρά παιδιά για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, ενώ η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου κ. Κατερίνα Μπατσή ενημέρωσε τους γονείς για το πώς η υγιεινή διατροφή έχει ενσωματωθεί στο σχολικό πρόγραμμα ως διαθεματική ενότητα.

Μεγάλη έκπληξη για τους γονείς τους είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του Νηπιαγωγείου με το τραγούδι τους για τα υγιεινά και βλαβερά για την υγεία τρόφιμα, ενώ ο χώρος της δράσης είχε στολιστεί με τις ζωγραφιές που ετοίμασαν στο σχολείο τους. Τα παιδιά αλληλεπέδρασαν με τον συγγραφέα του βιβλίου Παναγιώτη Δημητρόπουλου, ο οποίος τα ενέπλεξε σε βιωματικό εργαστήρι, με παιχνίδι και εξιστόρηση του βιβλίου. Η όλη δράση πλαισιώθηκε από πολύ παιχνίδι στα φουσκωτά και δραστηριότητες με εμψυχωτές, που παρείχαν η Εταιρεία “Τρελοπατούσες” του κ. Γιώργου Δουργούτη.

Φεύγοντας κάθε παιδί και γονιός πήρε στα χέρια του ένα πεντανόστιμο μήλο, χάρη στην ευγενική χορηγία του κ. Κ. Πέππα, ιδιοκτήτη της “Φρουτεμπορικής Πέππα” στον ΆγιοΣτέφανο.

339290916_765880615126562_6234111458050570806_n_704a2.jpg