ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαδικτυακά σεμινάρια ιστορίας τέχνης στο Δήμο Διονύσου με τη Βασιλίκα Σαριλάκη τη Δευτέρα 15/5

Την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 7.30μμ θα κάνουμε ένα σεμινάριο με θέμα: Bauhaus, αρχιτεκτονική και design. Θα ασχοληθούμε ειδικότερα με την αρχιτεκτονική ιδιοφυία του ιδρυτή του Bauhaus Walter Gropius και θα ξεναγηθούμε στο σπίτι του στην Αμερική που έχει γίνει μουσείο.

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/87578900308...

Meeting ID: 875 7890 0308, Passcode: 000526

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική διαθέτει συχνά τολμηρές, καθαρές γραμμές και προσπαθεί να εξυπηρετήσει την λειτουργικότητα των κτιρίων, από την εποχή του μοντερνισμού του μέσου του 20ού αιώνα έως τον Σκανδιναβικό μινιμαλισμό. Μπορείτε να ανιχνεύσετε την προέλευση όλων αυτών των τάσεων σχεδιασμού αν γυρίσετε πίσω τον χρόνο και μελετήσετε μια σχολή αρχιτεκτονικής που ξεκίνησε στις αρχές του εικοστού αιώνα στη Γερμανία: τη σχολή Bauhaus.

Όπως ξέρουμε όλοι το Bauhaus το ίδρυσε ένας αρχιτέκτονας ο Walter Gropius ο οποίος δημιούργησε μια τομή στην παιδαγωγική των θεωρητικών κι εφαρμοσμένων τεχνών, καθώς μέχρι εκείνη την εποχή, το 1919 δεν υπήρχαν κάν σχολές Καλών Τεχνών παρά Ακαδημίες. Όμως ο Gropius, έφερε και μια επανάσταση στο Bauhaus, στην αρχιτεκτονική, και στο design. Παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 36 ετών όταν άνοιξε το Bauhaus, η φήμη του Gropius ήταν ήδη αρκετά διακεκριμένη. Άλλωστε το κτίριο του Bauhaus το σχεδίασε ο ίδιος.