ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο Δήμο Διονύσου 100 μέρες πριν από τις εκλογές - «Γιάννης κερνάει...δημότες πληρώνουν!»

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο Δήμο Διονύσου 100 μέρες πριν από τις εκλογές - «Γιάννης κερνάει...δημότες πληρώνουν!»

Σύμφωνα με το τελευταίο μας ρεπορτάζ για το Διόνυσο με τίτλο «Γιάννης Καλαφατέλης - Ο δήμαρχος Διονύσου που παλεύει να...χάσει μόνος του», η κατάσταση σήμερα παραμένει σχεδόν η ίδια.

Ο μεν Καλαφατέλης σαν κατεξοχήν επαγγελματίας πολιτικός και έχοντας στα χέρια του πόρους και την τωρινή διοίκηση, ακολουθεί την πεπατημένη οδο. 

Με ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και προώθηση της αναχρονιστικής παρουσίασης ασφαλτοστρώσεων της τελευταίας στιγμής, καθώς και καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων - με δεκανίκι τον Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου που ελέγχει με αχυρανθρώπους του - πιστεύει πως μπορεί να λήξει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. 

Βέβαια, θέλει να δείχνει σίγουρος και εν μέρει ασφαλής γιατί συνεχίζει να παίζει μπάλα ολομοναχός, χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο... εγκλωβισμένος όμως ταυτόχρονα στα λάθη, τις κλίκες, τα πελατειακά και στην ξεπερασμένη πολιτική λογική του ενός ανδρός αρχή.

Τώρα, όσον αφορά τους βασικούς αντιπάλους του Καλαφατέλη, από τους Μαιχόσογλου, Κουριδάκη και Καρυστινό- πλην του υποψηφίου του ΚΚΕ, προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει ξεχωρίσει κάποια από τις τρεις. Συνέπεια αυτού, το έργο του Δημάρχου να φαίνεται ευκολο και οι προσδοκίες-ονειρώξεις του για εκλογή από την πρώτη Κυριακή φαινομενικά αρκετές.

Ενώ, οι Δημότες στο Διόνυσο με συντριπτικό ποσοστό δηλώνουν δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι με την διοίκηση Καλαφατέλη ...στα πολιτικά πηγαδάκια που γίνονται από την άκρη του Δήμου ως την άλλη, μια φράση αναπαράγεται σχεδόν από όλους..." Δεν θέλω να ξαναβγεί ο Καλαφατέλης...αλλά αυτός θα είναι πάλι, γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος!"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, οριακά φαίνεται να ξεχωρίζει η Κατερίνα Μαϊχόσογλου - ως γυναίκα και αφθαρτη πολιτικά υποψηφιοτητα - με δυναμική από την γενέτειρα της τον Άγιο Στέφανο. Χωρίς ωστόσο να έχει σοβαρή διείσδυση σε άλλες περιοχές κλειδιά του Δήμου. Σημαντικό της αγκάθι  αποτελεί ο Διονύσης Ζαμάνης και κάποιο λίγοι αυλοκόλακες του, που λειτουργούν απο-συσπειρωτικα για την υποψηφιότητα της.

Ο Ζαμάνης, με μεγάλες αντιπάθειες και με το στίγμα του αποτυχημένου- ηττημένου Δημάρχου που απέρριψαν οι Δημότες το 2019, τηρεί μια υποπτη αν όχι επικίνδυνη απραξία τορπιλίζοντας πιθανότητες συνεργασίας και εκλογικής νίκης , διευκολύνοντας αισθητά το έργο του Καλαφατέλη.

Κυκλοφορει έντονα στον Διόνυσο η εξής ατάκα από παράγοντες με αρκετές ψήφους: " Αν δεν είχες το Ζαμάνη κυρία Μαιχόσογλου...θα συνεργαζομουν μαζί σου", τόσο απο υποψήφιους συμβούλους, τοπικούς παράγοντες όσο και άλλους επικεφαλής παρατάξεων.

Μια πιθανή απόσυρση Ζαμάνη θα λειτουργούσε πολλαπλασιαστικά για την δημιουργία σοβαρής εναλλακτικής πρότασης  εναντίον του Καλαφατέλη, με ισχυρές πιθανότητες επιτυχίας.

Κλείνοντας, ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Κυριάκος Κοντάκης (σημαντικό αυτοδιοικητικό στέλεχος της περιοχής) και σε πιο βαθμό θα εμπλακεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Φήμες λένε πως με τον Καλαφατελη είναι στα μαχαίρια για οικονομικό ζήτημα, αλλά σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του! 

Σε 100 μέρες η λογική λέει πως θαύματα δεν γίνονται...όμως η κατάσταση στο Διονυσο είναι τόσο ρευστή και το κριτήριο των Δημοτών πολύ θολό για ασφαλή πρόβλεψη.

Θεωρούμε πως η Δήμαρχια θα κριθεί κυριολεκτικά στα.... ζάρια, τις συμπτώσεις,τα απρόβλεπτα και την δεδομενη συγκυρία της πρώτης Κυριακής!