ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Διονύσου: Μάχη μεταξύ Καρυστινού-Καλαφατέλη

Δήμος Διονύσου: Μάχη μεταξύ Καρυστινού-Καλαφατέλη

Η προεκλογική περίοδος στο Δήμο Διονύσου, είναι τελείως διαφορετική από αυτήν του 2019. Νέες παρατάξεις είναι στο προσκήνιο, άλλες είναι αποδυναμωμένες και στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους υπάρχει έντονη κινητικότητα… 

Από τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρει νικητής από τον πρώτο γύρο, αφού δύσκολα κάποιος θα πάρει 43%. Άρα θα έχουμε δεύτερο Κυριακή εκεί όπου θα κριθούν όλα. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά το πολιτικό σκηνικό, όπως είναι διαμορφωμένο μέχρι στιγμής. 

Γιάννης Καλαφατελης.

Ο Δήμαρχος θα είναι σίγουρα πρώτος την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Το δεδομένα όμως λένε ότι θα είναι πολύ πιο κάτω από το ποσοστό της προηγούμενης φοράς. Το 39% δείχνει άπιαστο όνειρο. Η αποχώρηση του Νίκου Καρυστινού, ο οποίος είναι πλέον υποψήφιος δήμαρχος είναι πλήγμα για τον Γιάννη Καλαφατέλη. Ο Δήμαρχος, πάντως, έχει πάρει μαζί του τους 3 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Χρήστου Τσεβά, αλλά τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης έχουν διασκορπιστεί στις παρατάξεις της Κατερίνας Μαϊχόσογλου και τελευταία του Νίκου Καρυστινού.

Επίσης, υπάρχουν κατηγορίες από την αντιπολίτευση για πολλές απευθείας αναθέσεις με υπέρμετρη χρήση της διαδικασίας περί «έκτακτης ανάγκης». Ο πρώην δήμαρχος κ. Ζαμάνης έχει καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο, ότι είναι πάνω από 4 εκ. ευρώ οι απευθείας αναθέσεις. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει πληγεί το κύρος του και η αξιοπιστία του στην τοπική κοινωνία. Έχει απώλειες κυρίως σε Δροσιά και Διόνυσο, από βασικά του στελέχη που έχουν πάει μαζί με το Νίκο Καρυστινό. 

Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Ιδιαίτερα αγαπητή στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού και η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ΠΑΣΟΚογενής. Πήρε την παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Ζαμάνη, αν και έχει αρκετές αποχωρήσεις από την παράταξη. Μάλιστα ακούγεται ότι ο κ. Ζαμάνης δεν θα είναι υποψήφιος μαζί της. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από ομάδα εντός του συνδυασμού θα της ζητηθούν συγκεκριμένα πράγματα και θα γίνει μία δύσκολη κουβέντα.

Έχει πάρει κάποια στελέχη της παράταξης του Κωνσταντίνου Κουριδάκη, μεταξύ αυτών και παραγόντων της Άνοιξης (άτυπης έδρας του Κουριδάκη) πράγμα που αντί να τους φέρει την πολυπόθητη συνεργασία τους έχει προκαλέσει μη ομολογημένη αλλά ανοιχτή διαμάχη.  

Κωνσταντίνος Κουριδάκης. 

Είχε πάει καλά το 2019, αλλά τώρα έχει πολλές διαρροές προς την παράταξη της Κατερίνας Μαϊχόσογλου. Είναι εντυπωσιακό ότι μεσούσης της πρεκλογικής περιόδου, έφυγε διακοπές και έκλεισε το κινητό του. Πριν από αυτό, έκανε κάποιες  ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά μάζεψε πολύ λίγα άτομα. 

Τεύκρος Παντελογλου.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ είχε πάρει σχεδόν 5% το 2019. Τώρα θα είναι ελαφρώς ανεβασμένος με το νέο πολιτικό σκηνικό. 

Νίκος Κλήμης.

Η παράταξη του Συριζα , είχε πάρει το 2019, 4,30%, αλλά σε αυτές τις εκλογές δεν θα κατέβουν. Όπως λένε στελέχη της παράταξης θα επιλέξουν, κάποιον άλλο  νικηφόρο συνδυασμό στον οποίο θα ενταχθούν. Δύσκολα θα είναι ο συνδυασμός του δημάρχου, με βάση τις καταγγελίες που έκαναν, όλα αυτά τα χρόνια… 

Νίκος Καρυστινος.

Είναι ο νέος παίχτης στο πολιτικό σκηνικό του 2023. Αποχώρησε από τον συνδυασμό του δημάρχου και δημιούργησε μία καινούργια παράταξη βάζοντας μέσα κυρίως νέους υποψηφίους. Πήρε τα περισσότερα στελέχη του Γιάννη Καλαφατέλη από Διόνυσο, Δροσιά και εσχάτως και από Άγιο Στέφανο. Με ιδιαίτερη απήχηση στη νεολαία. Μάλιστα πρόσφατα έκανε ένα πάρτυ νεολαίας που είχε πολύ κόσμο και θετική διάθεση. Ξεκίνησε κάτι διαφορετικό και όσο περνά ο καιρός ανεβαίνει και μάλιστα νεότερες δημοσκοπήσεις τον δείχνουν στο δεύτερο γύρο μαζί με το δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη.   

Συμπερασματικά, ο Γιάννης Καλαφατέλης θα είναι σίγουρα πρώτος την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά με ποσοστό χαμηλότερο του 2019, μετά την φθορά της διοίκησης που έχει και τις αποχωρήσεις στελεχών του. Μαζί του, στο δεύτερο γύρο με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα είναι ο Νίκος Καρυστινός, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις έχει ανοδικές τάσεις και πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η προεκλογική εκστρατεία του Σεπτεμβρίου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…