ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Παιδαγωγικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του Δήμου Διονύσου μέσω της "ΕΣΤΙΑΣ"

Παιδαγωγικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του Δήμου Διονύσου μέσω της "ΕΣΤΙΑΣ"

Αγαπητοί γονείς,

Στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Διονύσου σχεδιάζονται και υλοποιούνται παιδαγωγικά προγράμματα με σκοπό τα παιδιά αφενός μεν να απασχολούνται δημιουργικά, κυρίως όμως να εξελίσσουν όλους τους τομείς της ανάπτυξής τους.

Τα παιδιά μέσα από τις παιδαγωγικές δράσεις που καθημερινά υλοποιούνται, αναπτύσσονται ολόπλευρα, εξελίσσουν τους λεπτούς χειρισμούς, την αδρή κίνηση, εμπλουτίζουν το λόγο τους και τη φαντασία τους, κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να συνεργάζονται ,συγκεντρώνουν την προσοχή τους, γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους και πολλά άλλα.

Έτσι δίνουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να ζωγραφίζουν και να έρχονται σε επαφή με τα υλικά, να γνωρίζουν και να μυρίζουν τους καρπούς της φύσης, να μαθαίνουν να χειρίζονται το πινέλο, να κολλούν υλικά σε διάφορες επιφάνειες, να μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Παράλληλα με τη γνώση που αποκτούμε, ασκούμε και το σώμα μας μέσα από μουσικοκινητικές δράσεις, γυμναστική, χορό κ.α.

Για τα παιδιά των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Διονύσου η δράση, η γνώση και οι ευκαιρίες για χαρούμενες στιγμές δεν σταματούν ποτέ!