ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
“String-less”, ντοκιμαντέρ του Άγγελου Κοβότσου στη Δροσιά

“String-less”, ντοκιμαντέρ του Άγγελου Κοβότσου στη Δροσιά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου κάνοντας αφιέρωμα στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ «String Less» τουΆγγελου Κοβότσου με την παρουσία του Σκηνοθέτη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

«String-less» ντοκιμαντέρ του Άγγελου Κοβότσου

Έξι γυναίκες, μέλη του πολυφωνικού συγκροτήματος Stringless, αγωνίζονται να επιβιώσουν στην «πεζή» καθημερινότητα και στο σύνθετο πολιτιστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης. Οι δυσκολίες, τα εμπόδια και οι έριδες σημάδεψαν την ύπαρξη αυτού του σχήματος, που ενώ έχει τη λογική και την πειθαρχία της ομάδας, ταυτόχρονα ακτινοβολεί και την προσωπικότητα της κάθε μιας από τις γυναίκες μέλη του.

Διασκεδαστική όσο και ουσιαστική προσέγγιση μιας φιλοσοφίας ζωής που προσπαθεί να εκφραστεί, να δημιουργήσει, να εκτονωθεί και ταυτόχρονα να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις της πραγματικότητας. Η ταινία έλαβε το Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία Σενάριο: Άγγελος Κοβότσος.

Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδελάς. Μοντάζ : Γιάννης Κατσάμπουλας.

Ήχος : Βαγγέλης Φάμπας, Μερόπη Καρακίτσιου. Μουσική:STRING-LESS, Παραγωγός: Βαγγέλης Φάμπας. Ελλάδα /2017/ 85. Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19. Είσοδος ελεύθερη