ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ενημέρωση για την ανακύκλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου

Ενημέρωση για την ανακύκλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου

Στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης «ΤΗΕ GREEN CITY»…

Το κεντρικό μήνυμα της δράσης είναι «Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω» και ως σκοπό έχει την επένδυση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. Τόσο η νέα Δημοτική Αρχή όσο και οι Διευθυντές - καθηγητές των Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κινούνται απαρέγκλιτα προς την κατεύθυνση καλλιέργειας της περιβαλλοντικής συνείδησης, των αξιών και των αρχών, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να σέβονται το φυσικό τους περιβάλλον, την κοινωνία και κατ’ επέκταση τον ίδιο τους τον εαυτό.

Να σημειώσουμε ότι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου έχει τοποθετηθεί  κομποστοποιητής και παραδίδονται σχετικά μαθήματα. Συμμετέχει, δε, στο διεθνές πρόγραμμα ECO SCHOOLS από το 2012. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του «Οικοκώδικα» (ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς), καθώς και την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης (αφορά τον περιβάλλοντα σχολικό χώρο και την μετατροπή του σε καθαρό, όμορφο, ανθρώπινο και φιλικό).