ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου: «Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση – Προκλήσεις, Οφέλη, Αγκυλώσεις»

Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου: «Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση – Προκλήσεις, Οφέλη, Αγκυλώσεις»

Μια άκρως πετυχημένη ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε χθες ο Δήμος Διονύσου υπό τον τίτλο «Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση – Προκλήσεις, Οφέλη, Αγκυλώσεις»...

Συντονιστής ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωακείμ Αμπαρτζίδης και οι κύριοι ομιλητές οι Δ. Κιούκης, Ευαγγ. Παπανδρέου, Γ. Σομπανίδου, Ι. Φύτρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Βίκυ Καβαλλάρη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πεντέλης, Παναγιώτης Πανάγος. Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, που θεσμοθετήθηκε με το νόμο του «Καλλικράτη» το 2010 και η νομοθετική ισχύς του επανήλθε με το άρθρο 7 του ν. 4623/2019. Ενός θεσμού που αποτελεί ένα χρήσιμο και απαραίτητο στοιχείο, που αρμόζει και πρέπει να υπάρχει σε έναν σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο, όπως είναι ο Δήμος Διονύσου.

Οι ομιλητές επισήμαναν ότι ο Συμπαραστάτης αναδεικνύει, εκτός από την αρχή της νομιμότητας κι άλλες αρχές. Επί παραδείγματι, της χρηστής διοίκησης, της συνέχειας και της εμπιστοσύνης. Μέσα από τον θεσμό δημιουργείται μια κουλτούρα συνεννόησης, συναίνεσης και συμβιβαστικής επίλυσης των διαφορών και βεβαίως, «σφυρηλατείται» η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και της διοίκησης.

«Είναι γεγονός ότι συγκεντρώσαμε αρκετές πληροφορίες αναφορικά με το θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκλεκτούς καλεσμένους μας», ανέφερε η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου και συνέχισε: «Είμαι βέβαιη ότι η παρουσία του μπορεί να μας δώσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Παράλληλα, πρόκειται για έναν δημοκρατικό και ανεξάρτητο θεσμό, που μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά τη διαμεσολάβηση και να λύσει με το καλύτερο τρόπο θέματα κακοδιαχείρισης».    

Ο νέα Δημοτική Αρχή θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικές εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη καίριων ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητά των  Δημοτών.