ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Ημέρες Κινηματογράφου» στη Δροσιά

«Ημέρες Κινηματογράφου» στη Δροσιά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου τιμά την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για τα 50 χρόνια λειτουργίας της...

Πρόγραμμα Μαΐου  2024

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου τιμά την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για τα 50 χρόνια λειτουργίας της στο πρόσωπο του επί πολλά έτη Προέδρου της Χάρη Παπαδόπουλου προβάλλοντας τις ταινίες «Σκλάβοι στα Δεσμά τους» του Τόνυ Λυκουρέση και «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη με την παρουσία των Σκηνοθετών και άλλων παραγόντων της ΕΕΣ και του Κινηματογράφου. Θα προβάλλει, επίσης, τη βραβευμένη Τσέχικη κωμωδία «Με σένα η ζωή είναι διασκέδαση»  σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας. Θα βρίσκεται κοντά μας η Διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας κ. Lucie Kuligovȧ.

Υπεύθυνος Προγράμματος: Χρήστος Ποτίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Φωτογραφία: Άρης Μαυρικίδης

Δευτέρα 13  Μαΐου  2024

«Με σένα η ζωή είναι διασκέδαση» της Marie Polednakov

Τρεις μπαμπάδες υποχρεούνται να πάρουν μαζί τους όλα τα παιδιά τους σε χειμερινές διακοπές. Το ταξίδι είναι γεμάτο εκπλήξεις… Η ταινία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην τσεχική κινηματογραφία και ανταποκρίνεται άριστα στην ιδέα της οικογενειακής ψυχαγωγίας συνδυάζοντας τα προβλήματα των ενηλίκων με την παιδική αθωότητα. Βραβεία: 2018 - «Η Καλύτερη κωμωδία του αιώνα στην Τσεχία", βραβείο "Χρυσό μήλο 2000" ως η πιο επιτυχημένη παιδική ταινία του αιώνα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά στο Ζλίν και ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Gijon στην Ισπανία το 1983.   Τσεχία /1982 /82’

Δευτέρα 20  Μαΐου  2024

«Σκλάβοι στα Δεσμά τους» του Τώνη  Λυκουρέση από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη

Κέρκυρα, αρχή του 20ου αιώνα. Ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων θυσιάζεται στον βωμό μιας ωμής οικονομικής συναλλαγής. Μέσα από την ένταση των ερωτικών σχέσεων και τα πάθη που αυτές προκαλούν εξελίσσεται  η δραματική πτώση της αρχοντικής οικογένειας των Οφιομάχων και παράλληλα η άνοδος της νέας αστικής τάξης στην Ελλάδα.

Η ταινία κέρδισε  δέκα βραβεία το 2008 στο Δ.Φ. Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης

Ελλάδα/ 2008/128’

Δευτέρα 27  Μαΐου  2024

«Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη.

Είναι η ιστορία δύο μικρών αγοριών στη Χίο και η μετάβαση στην ενηλικίωσή τους μέσα από τις περιπέτειες του καλοκαιριού. Ο Αβδελιώδης με ποιητικό ρεαλισμό κλέβει εικόνες πραγματικής ζωής από τα δικά του καλοκαίρια στο νησί. Ο τίτλος αναφέρεται στη συγκομιδή της μαστίχας, όπου για να ληφθεί το δάκρυ τα μαστιχόδενδρα πληγώνονται.

Η ταινία έλαβε Βραβεία και διακρίσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ελλάδα /1986 /75’

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19. Είσοδος ελεύθερη